12. Jula 2019.

Drecun: Svi potezi Prištine vode ka ujedinjenju sa Albanijom

Big Portal

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je hapšenje dvojice Srba na Kosmetu, optuženih za špijunažu, sastavni dio planirane i dobro usklađene kampanje Tirane i Prištine koja ide ka cilju njihovog ujedinjenja, a ima podršku pojedinih zemalja.

Drecun je naglasio da treba očekivati da će ovakvi slučajevi nezakonitog hapšenja biti nastavljeni, s ciljem izvršenja pritiska na Beograd i potpunog onemogućavanja nastavka bilo kakvih razgovora Beograda i Prištine, te da praktičnim koracima budu stvoreni uslovi za pripajanje /samoproglašenog/ Kosova Albaniji.

  • Imajući u vidu šta je do sada rađeno sa lažnim optužnicama, sa lažnim svedocima, sa nekim drastičnim slučajevima karikiranja pravde i kada imamo u vidu rezoluciju usvojenu u prištinskom parlamentu o navodnom genocidu nad Albancima, treba očekivati da će se ovakvi slučajevi nezakonitog hapšenja nastaviti – rekao je Drecun za RTS.

On je upozorio da Sjeverna Makedonija postaje centar za snažno obavještajno djelovanje protiv interesa Srbije, navodeći i da makedonski premijer Zoran Zaev nije iskren kada upozorava region na moguću destabilizaciju.

  • Svako postizanje kompromisnog rešenja je temeljeni stub stabilizacije ovog regiona, a nepostizanje kompromisa između Beograda i Prištine je priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje velike Albanije. To bi Zaev trebalo da zna ako vodi računa i o interesima sopstvene države koju predstavlja – rekao je Drecun.

Policija samoproglašenog Kosova juče je na administrativnom punktu “Bela zemlja”, na putu Gnjilane-Bujanovac, uhapsila dvojicu Srba sa Kosova i Metohije osumnjičenih za krivično djelo špijunaža.

Njima je određen pritvor, a slučaj je pod istragom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare