Drecun: Moramo da budemo apsolutno uz svoj narod u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Region Vijesti

Drecun: Moramo da budemo apsolutno uz svoj narod u Crnoj Gori

Predsjednik skupštinskog Odobra za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun je rekao da ono što režim Mila Đukanovića radi je nastavak politike koja svađa građane Crne Gore. Zakon o slobodi vjeroispovesti ne sluti na dobro, ističe Drecun.

Poslanici crnogorskog parlamenta U Skupštini Crne Gore usvojen je zakon o slobodi vjeroispovesti. Za Zakon je glasalo 45 poslanika od ukupno 80, dok je jedan bio uzdržan. To, navode iy Mitropolije, potvrđuje sumnje da se ovaj zakon donosi, ne da bi se obezbijedila sloboda vjere, već da bi se pristupilo otimačini imovine pravoslavne crkve.

Milovan Drecun je rekao da režim Mila Đukanovića zna šta čini sa ovim zakonom jer je to zapravo prvi korak poslije koga će uslediti pokušaj otimanja imovine SPC i raspodjele na nepriznatu, nekanonsku, izmišljenu CPC kojom rukovodi neki raspop.

  • Moj otac, đed i prađed su sahranjeni u Ljubotinju kod Cetinja i šta sada – kada odem na njihove grobove da zapalim svijeću i uđem u crkvu da se pomolim – uđem u državnu crkvu Mila Đukanovića, treba li u u svakoj crkvi poslije ovog zakona da bude slika Mila Đukanovića, to oni hoće da urade – kaže Drecun.

Prema njegovim riječima, ne mogu tako grubo da se poigravaju sa vjerskim osjećajima.

  • Vaskoliki srpski narod je uz svoju braću i sestre koji stradaju u Crnoj Gori. Mislim da je vrijeme da se u Srbiji definitivno, ozbiljno, sistematski govori o obespravljenosti srpskog naroda u Crnoj Gori – smatra Drecun.

Kada pogledate sa strane, vi ne primjećujete koliko je težak život srpskom narodu, ali oni su, kako kaže, obespravljeni, ne mogu da rade u državnoj administraciji i lokalnoj samoupravi – njihovi privatni poslovi su pod pritiskom, napadaju im jezik, vjeru.

  • Srpski narod u Crnoj Gori je dio tijela vaskolikog srpskog naroda i moramo da budemo apsolutno uz svoj narod u Crnoj Gori. Ovo što režim Mila Đukanovića radi je nastavak politike koja svađa građane Crne Gore i djeli, po vjerskom i nacionalnom osnovu i fokus njegovog djelovanja je snažna antisrpska politika koja se ogleda u obespravljivanju srpskog naroda u Crnoj Gori – kaže predsjednik skupštinskog Odbora za KiM.

Prema njegovim riječima, ovaj zakon ne sluti na dobro i ne donosi ništa dobro.

  • Oni će nastaviti, mislim na režim Đukanovića, da dalje obespravljuju srpski narod i da ugrožavaju SPC jer ovo je samo priprema terena, donošenje pravnog osnova za neke mjere koje će biti preduzete dalje prema SPC – istakao je Drecun.
  • Srpskom narodu i vjernicima SPC ne preostaje ništa drugo nego da svim raspoloživim dozvoljenim sredstvima i mirnim sredstvima brane svije svetinje – zaključio je Drecun.

RTS

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar