Drecun: Jednostrani potezi Prištine se ne sankcionišu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Drecun: Jednostrani potezi Prištine se ne sankcionišu

Svoje jednostrane poteze Priština pokušava da prebaci na teret Beograda plasiranjem lažnih vijesti, rekao je za RTS predsjednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

Drecun je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da ne dozvoljavajući direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću ulazak na Kosmet Priština jednostrano tumači sporazum o slobodi kretanja.

  • Posjete se samo najavljuju, ali Priština sve češće zabranjuje posjete naših zvaničnika. Ako branite odlazak direktoru Kancelarije za KiM vi branite da se pomogne tamošnjem narodu – rekao je Drecun.

Drecun navodi da sve jednostrane poteze Priština pokušava da prebaci na teret Beograda, između ostalog plasiranjem lažnih vijesti i informacija kao što je priča da Beograd nije dozvolio dolazak Doniki Gervali u Bujanovac i Preševo.

  • Brisel sa druge strane samo govori, ali ne djeluje, i taj način rada EU ne donosi rezultate jer EU nema autoritet kod Prištine – smatra Drecun.

Dodaje da se jednostrani potezi kao što je ukidanje granica između Albanije i Srbije na dijelu KiM takođe ne sankcionišu, a Beograd čeka i reakciju na odluku Prištine da ne dozvoli sprovođenje referenduma.

  • One zapadne zemlje koje mogu trebalo bi da utiču na Prištinu da odustane od ideje da ne dozvoli referendum na KiM. Time se krše osnovna ljudska prava, a to je i demokratsko pravo da se građani izjasne na referendumu – ističe Drecun.

Predsjednik skupštinskog odbora za KiM vjeruje da će biti snažnih aktivnosti da se Priština natjera da dozvoli sprovođenje referenduma.

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar