Drecun: Diplomatska ofanziva zbog propagande Prištine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Drecun: Diplomatska ofanziva zbog propagande Prištine

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da će Beograd pokrenuti diplomatsku inicijativu zbog najava prištinskih vlasti o formiranja komisije o navodnim zločinima Srbije na Kosmetu.

– Napisaću pismo članovima srpskog kokusa /u SAD/ da, ukoliko mogu, organizuju da mi članovima kongresa predstavimo isključivo činjenice i na taj način pariramo prištinskoj propaganda – rekao je Drecun.

On je rekao da takvi potezi Prištine imaju unutrašnji aspekt okrenut ka albanskoj javnosti dok je, kako je naveo, drugi dio kampanje okrenut, prije svega, ka Americi, gdje su u Kongresu već pokušali da predstave lažnu sliku da su žrtve.

– Kreatori ove kampanje su upravo oni koji su suočeni sa pozivima specijalozovanih sudova i to su oni koji će, nadamo se, biti i optuženi za najteže zločine – dodao je Drecun.
On je za Radio-televiziju Srbije rekao da potezi Prištine predstavljaju čistu propagandu i taktiku da skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili.

Prema njegovim rikečima, Priština na ovaj način pokušava da potpuno onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom.

– Oni mogu samo da maltretiraju i lažno optužuju Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji, što je već bio slučaj. Teroristička OVK je ta koja je imala genocidan plan o stvaranju `velike Albanije` tako što će protjerati sve Srbe – smatra Drecun.

Pred poslanicima parlamenta u Prištini danas će biti inicijativa predsjednika skupštine Kadrija Veseljija za formiranje komisije koja će se baviti sakupljanjem činjenica o navodnim zločinima Srbije na Kosovu I Metohiji, tokom sukoba 1998. i 1999. godine.

RTS

Danas objavljeno

Vučić i Hil o bilateralnoj saradnji i problemima u regionu

M.

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Peskov: Incidenti na gasovodima liče na teroristički čin

M.

Ostavite komentar