Dramatično sletanje: Avion u borbi protiv oluje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Dramatično sletanje: Avion u borbi protiv oluje

Oluje Malik i Kori pogodile su Veliku Britaniju i ostavile na hiljade domova bez struje, a posebnu opasnost predstavljaju za avio-saobraćaj, jer se prilikom sletanja avioni suočavaju sa jakim udarima vjetra, koji idu i do 200 kilometara na sat.

Vještina pilota došla je do punog izražaja u slučajevima sletanja pri izuzetno jakom vjetru, snimljenim na aerodromu Hitrou u Londonu i aerodromu u Mančesteru.

Na snimku iz Londona vidi se kako avion Britiš ervejza prilazi pisti i odolijeva jakim udarima vjetra. Avion uspijeva da dotakne točkovima pistu, ali vjetar počinje da ga ljulja, toliko da umalo ne udari u zemlju jednim krilom, pa pilot ipak odustaje od sletanja i podiže visinu kako bi ponovio pokušaj. Tom prilikom, kako se vidi na snimku, čak i blago “očeše“ pistu zadnjim dijelom aviona.

Iz Britiš ervejza saopštili su britanskim medijima da je avion potom uspješno sletio i da nije bilo nikakvih problema ni među posadom ni među putnicima.

Na drugim snimcima, načinjenim u Mančesteru, vidi se kako više aviona različitih avio-kompanija doživljava isto kao i avion u Londonu – jake udare vjetra zbog kojih neki uspijevaju da slete odmah.

Danas objavljeno

Snažan zemljotres pogodio Filipine kod ostrva Mindano

M.

Ubijen u obračunu noževima ispred kluba u Nišu

M.

Požar kod Dubrovnika prijeti kućama

M.

Ostavite komentar