Dramatičan snimak: Pogledajte kako bujica izbija iz kanala ispod autoputa - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dramatičan snimak: Pogledajte kako bujica izbija iz kanala ispod autoputa

U ponedjeljak je u Bosni i Hercegovini zabilježen sličan prizor kao 2017. godine.

Naime, prije tri godine do prelijevanja vode na autoput A-1 Kakanj – Zenica došlo je zbog obilnih padavina koje su natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije vještačkog jezera na Ribnici.

Nakon izbijanja na autoput 2017. godine, vodu koja se akumulirala nadležni su riješili tako što su je kanalisali kroz tunele koji prolaze ispod autoputa, javlja portal “Kakanj-info”.

Međutim, u ponedjeljak je bujica toliko jaka bila da je te kanale preplavila.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Ponovo dramatični prizori iz Tičića kod Kaknja: Voda probija nasipe ispod autoputa!

Ponovo dramatični prizori iz Kaknja: Voda probija nasipe ispod autoputa! Februara 2017.godine aktiviralo se Veliko klizište na površinskom kopu kod Kaknja i ugrozilo sela Ribnica i Mramor. Akumulacija vode, koja se stvorila, i oko pet miliona kubika jalove masa krenula je u pravcu sela Ribnica, a put prema selu Mramori zatrpan je bio nekoliko dana.Danas sličan prizor. Prije tri godine do prelijevanja vode na autoput došlo je zbog obilnih padavina koje su natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije vještačkog jezera na Ribnici.Nakon izbijanja na autoput (2017) vodu koja se akumulirala nadležni su riješili da kanališu kroz tunele koji prolaze ispod autoputa. Pitanje je: Postoji li mogućnost da se dijelom ponovi scenarijo od 2017.godine?Video je snimio danas jedan od mještana sa Tičića.

Posted by Kakanj Info on Monday, June 22, 2020

NN

Danas objavljeno

„PRIDRŽAVATI SE MJERA“ Dr Tiodorović objasnio šta treba izbjegavati nakon vakcinacije

D

SUD BIH POTVRDIO ODLUKE CIK Građani Doboja i Srebrenice definitivno ponovo idu na izbore

D

Srbija: Više od 1.800 zaraženih, preminulo 20 osoba

D

Ostavite komentar