DRAMA U LONDONU: Ubadao ljude nožem, dvije osobe ubijene, policija likvidirala napadača - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

DRAMA U LONDONU: Ubadao ljude nožem, dvije osobe ubijene, policija likvidirala napadača

Dvije osobe ubijene su danas u napadu nožem u blizini Londonskog mosta, a zatim je likvidiran i napadač na koga je policija pucala, javio je BBC.

Na licu mjesta se nalaze brojna policijska vozila, a most je evakuisan. Svjedoci tvrde kako su čuli 5 ili 6 pucnjeva i da ih je policija potom evakuisala.

Britanski mediji navode da su ispaljena dva hica i da je most opkolila policija.

Na snimcima i fotografijama objavljenim na Tviteru vidi se nekolio policijskih vozila i autobusa na mostu i kamion koji je prešao nekoliko linija.

Reporter BBC, Džon Mekmanus kaže da je vidio grupu muškaraca kako se svađa na mostu. Kada je stigla policija, čuli su se i pucnji.

Mediji prenose da je policija pozvana nakon što je prva osoba ubodena.

Britanska policija saopštila je da, iz predostrožnosti, tretira incident na Londonskom mostu kao “povezan sa terorizmom” i potvrdila da je upucala muškarca.

S druge strane, Skaj njuz prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je u incidentu ubijena najmanje jedna osoba koja nije napadač.
– U ovom trenutku, okolnosti u vezi sa incidentom na Londonskom mostu i dalje nisu jasne. Ipak, iz predostrožnosti, trenutno reagujemo na ovo kao da je riječ o incidentu povezanim sa terorizmom -navela je policija na Tviteru.

Premijer Boris Džonson objavio je na Tviteru da prati situaciju u Londonu i zahvalio se policiji na brzoj reakciji. Slično je reagovao i vođa britanske opozicione laburističke partije Džeremi Korbin.

– Šokantni izveštaji sa Londonskog mosta – napisao je Korbin na Tviteru – Moje misli su sa onima koji su pogođeni ovim incidentom. Hvala policiji i hitnim službama na reakciji.

Saobraćajna policija pozvala je javnost da ne bude uznemirena zbog prisustva više naoružanih službenika tokom vikenda.

Na mostu u Londonu u junu 2017. godine tri militanta su kombijem udarila u pješake, nakon čega su napali ljude koji su se tu zatekli. Ubijeno je osam osoba.

“Islamska država” preuzela je odgovornost za taj napad.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je da policija ne traga više ni za kim u vezi sa incidentom u blizini Londonskog mosta u kojem je napadač ranio više osoba nožem.

On je pohvalio “heroizam od kojeg zastaje dah” a koji su pokazali građani u incidentu, potrčavši prema osumnjičenom i razoružali ga, preneo je AP.

Napadača je kasnije ubila policija. Kan je kazao da je više osoba povrijeđeno u incidentu, kao i da su neke od povreda ozbiljne. On nije naveo tačan broj povrijeđenih, ali je istakao da je važno da porodice osoba koje su ranjene imaju privatnost.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar