2. Oktobra 2019.

DRAMA U KRUGU CIRKUSA U SARAJEVU: Pas izgrizao nogu dječaka

Big Portal

Prava drama odvijala se u utorak naveče u krugu cirkusa Bella koji se već nekoliko sedmica održava nedaleko od RTV doma, piše Klix.

Prema riječima svjedoka, dječak se kretao prema ulazu u cirkus kada je na njega skočio pas koji je bio vezan.

Oborio ga je na zemlju i počeo ujedati pri tome mu nanijevši povrede na butini. Fotografije dovoljno govore koliko je situacija bila opasna.

Na teren su izašli policijski službenici i ekipa Hitne pomoći, a nakon medicinskog tretmana povrede su konstatovane kao lakše.

– Nije bilo standardnih oznaka “čuvaj se psa” i nije bilo adekvatne ograde. Iako je bio vezan, pas je imao prostora da skoči na dječaka i počne ga gristi. Čuli smo da se u ovom cirkusu dogodio isti slučaj prošle godine u Mostaru – rekao nam je očevidac koji je kazao da su nakon ovog nemilog događaja odgovorni u cirkusu počeli postavljati sigurnosnu ogradu i oznake.

Iz MUPKS rekli su da je pas bio vezan i da se napad dogodio kod kamp kućica.

– Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici Treće PU – PS Novi grad te o navedenom sačinili službenu zabilješku, u kojoj je konstatovano da je dječak imao namjeru posjetiti zabavni park, ali da nije znao gdje je tačno ulaz pa je ušao u dio gdje se nalaze kamp kućice i tu ga je napao pas koji je bio vezan – rekao je za Klix portparol MUP KS Mirza Hadžiabdić.

Policija nastavlja daljnji rad na rasvjetljavanju navedenog događaja i utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do nanošenja lakših tjelesnih povreda djetetu koje je nakon ukazane ljekarske pomoći na KUM UKC Sarajevo pušteno na kućno liječenje.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare