5. Septembra 2020.

Drama prije teniskog meča; Zverev: Politička stvar

Big Portal

Manarino je pre nekoliko dana bio u kontaktu sa zaraženim Benoom Perom, međutim igrao je u prvom, a potom i u drugom kolu jer je bio negativan.

Ipak, pred start svog trećeg meča u Njujorku rečeno mu je da sačeka i da postoji velika šansa da neće moći da izađe na teren.

Francuz je na kraju odigrao meč i izgubio ga od Nemca posle četiri seta, i posle meča je pojasnio o čemu se tačno radilo.

Oko 14.30 pripremao sam se za meč. Tada mi je menadžer turnira došao i objasnio kako je državno odeljenja zdravstva preuzelo kontrolu nad gradskim odeljenjem. Grad mi je dozvolio da igramu nedelju, ali je država (Njujork) rekla kako sam bio u kontaktu sa zaraženim, te moram da budem u karantinu u mojoj sobi. To je značilo da ne mogu da izađem na teren i igram. Rekli su mi da su kontaktirali neke ljude kako bi videli da li odluka može da se promeni. Dosta napora je učinjeno, pomerili su meč i Saša (Zverev) je s tim bio saglasan, što je lepo od njega“, rekao je Manarino i dodao:

Mnogo stvari se izdešavalo, a na meni je bilo da budem spreman za meč, ako mi dopuste da igram. Dao sam telefon treneru i rekao mu da on komunicira s njima. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi omogućili da budem na terenu danas. Oko 16.30 sam čuo da ću moći da izađem na teren. Nažalost sam ga izgubio, ali sam srećan što sam igrao“.

Saša Zverev smatra da iza svega ovoga stoji politika.

“Izgubio sam prvi set, ali neću da krivim nikoga. Svakako bi bio težak meč, a na profesionalcu je da uvek bude spreman da ga igra. Rečeno mi je da su male šanse da ćemo igrati. Drago mi je što je na kraju bio na terenu”, rekao je Zverev i dodao:

“Bio je u društvu Benoe Pera. Savezna država Njujork je zvala i rekla kako ne može da igra. Očigledno da se radi o političkoj stvari”.

Na sreću svih Zverev i Manarino su odigrali meč koji je završen u korist Nemca – 6:7 (4), 6:4, 6:2, 6:2.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare