29. Septembra 2019.

DRAMA NA SEOSKOM GROBLJU Htjeli da sahrane staricu, a iskopali sanduk PUN ORUŽJA I BOMBI

Big Portal

– Starija žena koja je živjela sama i koja nema potomaka za života je platila grobno mjesto, sahranu, opseg i spomenik. Dok su ljudi zaduženi za taj posao kopali, naišli su na nešto tvrdo. Kasnije su vidjeli da je u pitanju sanduk prepun oružja, bombi i granata – priča za Kurir očevidac ovog događaja do prije nekoliko dana.

Višednevna drama je nastala kada je jedan od radnika pokušao da otvori sanduk, a iz njega su ispale bombe i granate za koje se pretpostavlja da su ovdje pokupane za vrijeme Drugog svjetskog rata, u vrijeme okupacije nacističke Njemačke.
– Nastala je opšta bježanija. Svi su se uplašili da sanduk ne eksplodira, da nije pogodio neki detonator – priča sagovornik.

O ovom slučaju obaviještena je policija. Ulica koja vodi ka groblju bila je blokirana u naredna dva dana, dok pripadnici antidiverzine jedinice (SAJ) nisu došli iz Beograda. Dio mina je deaktiviran, a dio uništen.

Zanimljivo je da je pronađeno oružje u vrlo dobrom stanju, kažu sagovornici. Nesrećna žena sahranjena je na drugom mjestu. Zvaničnih izjava o ovom incindentu za sada nema.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare