Dragović: Zvezda je moj omiljeni klub – nije favorit, ali jeste opcija - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Dragović: Zvezda je moj omiljeni klub – nije favorit, ali jeste opcija

O dolasku austrijskog reprezentativca Aleksandra Dragovića u Crvenu zvezdu govori se mesecima.

Dragović je i dalje fudbaler Bajer Leverkuzena, a štoperu 30. juna ističe ugovor sa nemačkom ekipom i postaće slobodan igrač.

Mesecima se priča i spekuliše gde će 30-godišnji štoper nastaviti karijeru, a Zvezda je bila označena kao glavni favorit.

“Imam 30 godina, nisam više talenat i želim da uzmem u obzir sve faktore. Gde ću se osećati komforno? Gde ću imati šansu da igram na visokom nivou? Gde će ta šansa biti fer? I naravno, mora malo da se vodi računa i o finansijama. Da to nije bitno, svi bismo igrali besplatno. Pokušavam u zahtevno vreme korona pandemije da nađem klub ispunjava sve te kriterijume. Trenutno stanje je da sam i dalje igrač Leverkuzena i da ću igrati u subotu. Ako bude nešto konkretno, javno ću to objaviti“, rekao je Dragović u intervjuu za austrijski sportski portal “Laola1.at”.

Zvezda se navodi kao favorit za njegov sledeći klub. Da li ima primedbu na to?

“Da, imao bih. To da je Zvezda moj favorit su mediji malo preuveličali. Ali je zajedno sa bečkom Austrijom moj voljeni klub. I naravno da je jedna od opcija”.

Dolazak u Zvezdu bio bi ostvarenje dečačkog sna.

“Kao i u životu, tako i u fudbalu postavljaš sebi ciljeve. Kad sam bio mali, uvek sam maštao o tome da jednog dana zaigram za Zvezdu. Isto tako sam maštao da ću zaigrati i za reprezentaciju ali mi ni na kraj pameti nije bilo da ću odigrati 89 utakmica za nacionalni tim. Mnogo toga je išlo baš onako kako je trebalo. Sada kad postoji šansa da odem tamo, važno je ostati hladne glave i ne donositi odluke samo na bazi emocije. Uostalom, nikada ne znate šta je prava odluka unapred. Kada donesem odluku, moram da stanem čvrsto iza nje i da izvučem ono najbolje iz nje”.

Danas objavljeno

Novi poraz Partizana – negativnom nizu nema kraja

Vanja A

Tužba za kompletnu upravu Juventusa, UEFA pokrenula istragu

Vanja A

Mirotić se vratio i donio trijumf Barseloni

Vanja A

Ostavite komentar