Dragici Gašić obijen i ispreturan stan u Đakovici - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dragici Gašić obijen i ispreturan stan u Đakovici

Srpska povratnica u Đakovicu Dragica Gašić je po povratku iz Kline zatekla obijen i ispreturan stan. Ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, lične stvari i hrana koju je dobila, saopštila je Kancelarija za KiM.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je rekao da se nastavlja sistemski progon jedine povratnice u Đakovicu Dragice Gašić.

U saopštenju se navodi da je Dragica Gašić danas, po povratku iz Kline i posete sestri, zatekla obijen i ispreturan stan, ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila.

“Maltretiranje koje Dragica doživljava iz dana u dan direktna je posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak ove Srpkinje u svoj stan i Đakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena”, ističe se u saopštenju.

“Ne samo da su joj oduzeta blindirana vrata koja smo, kao Kancelarija za KiM, obezbedili da joj se poveća bezbednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hleb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Đakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan”, dodaje Kancelarija za KiM.

Očigledno su oni koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata, navodi Kancelarija za KiM, želeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu i njihove pretnje su se ostvarile.

“Gde je bila kosovska policija da čuva Dragičin stan? Gde su bile međunarodne misije? Šta još Dragica treba da doživi i preživi, da bi joj se omogućio opstanak u Đakovici? Dokle će Dragica Gašić biti meta ekstremista”, navodi se u saopštenju.

Ovo su sve pitanja, ističe Kancelarija, na koja ni međunarodna zajednica, niti vlasti u Prištini ne pružaju odgovor, “ali mi nećemo prestati da ih postavljamo i skrećemo pažnju celokupne javnosti na probleme Dragice Gašić”.

“O najnovijem incidentu obavestićemo Brisel, ali i međunarodne misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije, a Kancelarija će nadoknaditi Dragici svu štetu koju je pretrpela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za svoje pravo na povratak, ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji”, zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Danas objavljeno

Opozicija protiv Prijedloga zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima

M.

Srbija: Preminulo još 57 osoba, novih 7.664 slučajeva zaraze

M.

Prijedlogom zakona predviđeno osnivanje Agencije za lijekove RS

M.

Ostavite komentar