Dragičević u subotu stiže u Banjaluku: Provjeravali su da li da me uhapse ili ne - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dragičević u subotu stiže u Banjaluku: Provjeravali su da li da me uhapse ili ne

Davor Dragičević stigao je u Sarajevo. Sutra će imati sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a u subotu ujutro odlazi u Banjaluku. Ovo će biti prvi njegov dolazak nakon što je otišao iz BiH 30. decembra 2019. godine. Novinarima je kazao i to kako su granični policajci obavljali pozive kako bi utvrdili da li će ga uhapsiti ili ne.

“Zvali su telefonom hoće ili neće me uhapsiti, pa nisu. Sarajevo je drugačije. To se vidi po svemu. Po Murizu Memiću, ‘Ranjenom kamenu’. Sve što oni rade, rade s namjerom da spriječi mene i Muriza da dođemo do pravde. Ovo vam je danas pokazatelj da neće uspjeti i da nećemo nikada odustati”, rekao je Dragičević.

Poručio je da ima dvije opcije: “Idem ili kod Davida ili ostajem u BiH kao slobodan čovjek”.

Pozvao je javno Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, da ga prilikom prelaska uhapsi. Poručio je kako je sada sve na Tužilaštvu i pravosudnim institucijama BiH.

“Gospodin Muriz i ja znamo ko nam je ubio djecu”, rekao je.

Najavio je da u subotu ide u Banjaluku.

“Oprezan jesam, ali više nema skrivanja, ni bježanja, idemo do kraja. Neće nam Zapad pomoći. U nama je snaga, vidjet ćemo kako će to biti. Moja borba će se nastaviti još žešće, mira neće imati”, poručio je Dragičević.

N1

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar