28. Oktobra 2021.

Dragičević: Tadić je rekla da ima pritiske da se Davidov predmet ne pokrene

Big Portal

U Banjaluku ide u subotu ujutro.

“Nikakvog kompromisa neće biti. Neka oni rade svoj posao, ja ću svoj sa grupom Pravda za Davida. I ovog puta pozivam ministra unutrašnjih poslova RS da me odmah uhapsi jer ako to ne uradi, to će biti potvrda da je MUP RS učestvovao u ubistvu moga sina”, rekao je Dragičević.

Kazao je kako danas u Tužilaštvu BiH, s njim neće razgovarati kao sa majkom Suzanom jer očekuje konkretne poteze.

“Tužioci Tužilaštva BiH imaju apsolutno sve ovlasti i sve resurse na raspolaganja da ovo brzo privedu kraju”, rekao je.

Na pitanje ima li volje, odgovorio je: “Mislim da nema, ali vidjet ćemo poslije današnjeg sastanka”.

Naveo je i to kako je bivša glavna tužiteljica Gordana Tadić razgovarala sa Suzanom na način koji nije primjeren.

“Nije primjereno prema jednoj majci djeteta i da traži podršku zaštitu od majke Suzane. Dali smo joj podršku Ifet Feraget i ja, odriješene ruke. Govorila je o saznanjima da je Osmica prisluškuje, da ima pritiske da se predmet ne pokrene i ne dođe do kraja. Javno pozivam Gordanu Tadić. Da je izašla sa svim saznanjima na press konferenciju, to bi značio državni udar. Poslije toga bi međunarodna zajednica stala na njenu stranu”, rekao je Dragičević.

Ističe kako sve nepobitne dokaze o ubistvu svoga sina posjeduje.

“Znamo da je moje dijete bilo živo dok smo ga tražili. Mučili su ga. Znamo da je bio zadavljen, utopljen 24. marta u ranim časovima. A ja moram vaditi dijete iz mrtvačnice, rezati mu kosu da pošaljem u Austriju da dokažem da David nije narkoman, lopov i samoubica. Znaju svi ko je to uradio, rekao sam i Miloradu Dodiku u Palati. Znaju se imena ljudi koji su to radili, nose odore MUP-a RS”, rekao je Dragičević.

Istakao je kako i Muriz Memić i on znaju ko je ubio njihovu djecu, ali da ne može izgovoriti.

“Šta sam dobio? Davidov grob je u Austriji, progon i da treba da strahujem za život umjesto da budem zaštićen i daje ova zemlja krenula putem pravde i prosperiteta. Ali, ipak smo Muriz i ja ovom pričom spasili neke živote. Političke igre vraćanja nadležnosti su samo za široke narodne mase. Da su građani stali iza Muriza 2016. godine i iza mene 2018. godine, te da su se tada riješili ovi slučajevi, danas ne bismo imali ni respiratora ni drugih stvari”, rekao je Dragičević.

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare