Dragić o čuvenom tajm-autu protiv Srbije: Morao sam - BIGportal.ba
Košarka Sport

Dragić o čuvenom tajm-autu protiv Srbije: Morao sam

Goran Dragić, proslavljeni slovenački košarkaš, pričao je za zvaničan sajt FIBA o čuvenom Evropskom prvenstvu iz 2017. godine.

Srbi se ne rado sećaju ovog šampionata, ne zato što je na njemu doživen neuspeh, već zato što smo kao nacija, posle toliko godina, bili nikad bliže zlatu na velikom takmičenju.

Slovenija je tada na čelu sa sadašnjim selektorom Srbije, Igorom Kokoškovim, i plejmejkerom Goranom Dragićem pobedila “orlove” i popela se na evropski tron.

Titulu smo osvojili svi zajedno. Bili smo jedan tim, a rekao bih čak i više od tima. Nula egoizma je bilo o tom timu“, seća se Dragić.

Dragić kaže kako je na tom prvenstvu sve kliknulo.

“Želeo sam žarko da osvojim medalju sa nacionalnim timom. Mogli smo to i pre 2017, kada pogledate imena koja smo sve imali. Ali nikada nismo imali hemiju u ekipi kao 2017. To nam je uvek nedostajalo. Nismo imali ni pravog trenera, sve do Igora (Kokoškova). U 2017. sve je kliknulo”.

“Igor zaslužuje sve pohvale kada je u pitanju timski dug. Svakog igrača je stavio u najbolju poziciju, niko se nije žalio ni na šta, svi su znali svoju ulogu u timu”, dodaje on.

Plejmejker Majami Hita kaže da je osećao da će ekipa dogurati do kraja.

“Novinarima sam pre takmičenja rekao da ćemo osvojiti medalju. Nije me zanimalo koju. Verovao sam u ovaj tim i čim je krenula utakmica u Helsinkiju (grupna faza), znao sam da nas čeka nešto posebno. Utakmica protiv Francuske je bila ona posle koje su svi mislili da možemo ići skroz do kraja“.

Dragić ističe da je utakmica u četvrtfinalu bila najteža za Sloveniju.

“Potpuno sam saglasan, Letonija nam je bila bez sumnje najteži protivnik na Evrobasketu. Bila je to luda utakmica, ali uspeli smo da prebrodimo to i rekao bih da su nam utakmice protiv Španije (polufinale) i Srbije (finale) bile mnogo lakše jer smo znali da smo blizu vrha. Mogli smo da vidimo medalju kako nas čeka”

Dragić je u finalu protiv Srbije postigao 35 poena i proglašen je za MVP.

“Uvek sam sanjao o takvim momentima i nikada ih se nisam plašio. Da nisam šutnuo sve te šuteve, kajao bih se kasnije godinama”.

Dragić se prisetio i čuvenog tajm-auta protiv Srbije. Naša

reprezentacija je uspela da preokrene, a Dragić je na kratkoj pauzu podviknuo na svoje saigrače.

“Morao sam to da uradim. Želeo sam da izbavim ekipu iz teškog perioda”.

Iskusni košarkaš iz Slovenije povukao se posle Evrobasketa i dodaje da će držati reči i da je sada na Luki Dončiću i ostalima da nose reprezentaciju.

Danas objavljeno

Horor za bh. odbojkašice: Spavamo u podrumu, bravo mi…

Vanja A

Vuleta: Kvalifikacije najstresnije; Gardašević: U sjajnoj sam formi

Vanja A

Junajted dao Ronaldu dozvolu da ode

Vanja A

Ostavite komentar