Dragana Kosjerina o vjeridbi, karijeri, planovima - BIGportal.ba
Ex Yu

Dragana Kosjerina o vjeridbi, karijeri, planovima

Jedno od najljepših lica sa malih ekrana ovako je pogledala iza sebe u 2019. godinu

Ovo je bila izuzetno lepa godina za mene, a veridba je samo jedan od trenutaka koji su je obeležili. Bojan i ja još uvek nismo odredili datum, ali počeli smo da razgovaramo i o venčanju. Oboje smo detaljni, a i zahtevni, tako da – biće posla oko toga!

Jedno od najlepših lica sa malih ekrana Dragana Kosjerina ovako je pogledala iza sebe u 2019. godinu. Njen dečko, stomatolog Bojan Perduv, zaprosio je u Grčkoj.

* Kako ćete provesti novogodišnje praznike?

– Bojan i ja planiramo kratko putovanje, jer me očekuje dinamičan početak godine, pa neće biti prilike za predah. Kada mi se akumulira umor, potrebni su mi kraći odmori od po nekoliko dana. Nedavno smo bili u Njujorku. Svi su se čudili što idemo na tako daleku destinaciju na samo nekoliko dana, ali meni je dovoljno da promenim okruženje i vizuru i da se naspavam dva dana, pa da budem spremna za nove napore!

* Veliki broj obožavalaca prati vas na društvenim mrežama gde vaši komentari i fotografije privlače pažnju. Prija li vam ta popularnost?

– Verujem da niko nije imun na komentare, bilo da su oni pozitivni, negativni, maliciozni ili dobronamerni. Ipak, s vremenom sam izgradila sistem selekcije i naučila čemu treba pridati značaj, a šta treba zanemariti i nastaviti dalje. Lepe reči prijaju uvek, ali moj je stav da se tu njihov uticaj završava, jer me kompliment ne unapređuje i ne žudim za njima. Uvek mi je bilo draže da slušam čak i kritike na račun veštine u voditeljskom poslu, nego da mi neko govori kako sam lepa.

Odnedavno je pratimo, nedeljom, kao voditeljku kviza “Ja volim Srbiju” na RTS. Mada se radi o specifičnom TV formatu, harizmatična Dragana sjajno vlada scenom, na kojoj, zajedno sa publikom u studiju, bodri a kada je potrebno i diskretno smiruje takmičare. U tome joj, otkriva za “Novosti”, pomaže voditeljsko iskustvo stečeno u raznim emisijama sličnog tipa, bez koga ne bi mogla da odgovori na izazove koje donosi kviz.

– Za takav angažman potrebno je samopouzdanje i odsečnost koje sam stekla samo kroz praksu. Voditeljski posao ostavlja utisak lakoće i spontanosti, sve dok ne vidite nekoga ko veoma loše vodi emisiju. Onda postaje jasno da u tome nema nikakve lakoće. Moram, paralelno, da pratim mnogo detalja i sve što se zbiva u studiju, uz selekciju na kakvu akciju ću imati reakciju – objašnjava šarmantna voditeljka koju smo gledali i u mnogobrojnim sportskim emisijama, “Nedeljnom popodnevu”, “Beoviziji”…

* Stiče se utisak da se sa kapitenima timova, Draganom Okanovićem i dr Neletom Karajlićem, slažete kao da se već dugo poznajete…

– Nele i Oki su, što se kaže, pravi majstori! Volim kada se sastanemo, uživam u tome. Već u prvoj epizodi koju smo snimali, nas troje smo počeli da funkcionišemo kao da već godinama radimo zajedno, iako smo se u studiju prvi put sreli u takvom sastavu. Čini mi se da ne prođe nijedna epizoda, a da na snimanju ne bude dobre zabave, nekog lapsusa, pogrešnog dogovora na koji se ceo studio nasmeje.

Ustajanje u četiri je izazov sa kojim se nosim kako umem,Foto K.Mihajlović

* Jeste li naučili nešto novo o našoj zemlji?

– U svakoj epizodi može da se nauči toliko toga o Srbiji, o našoj istoriji, kulturi, geografiji… Mnogi događaji i ličnosti ostaju na margini kolektivnog sećanja, a zaslužuju da ih pamtimo i da o njima govorimo. Zato volim ovu emisiju!

* I dalje ste verni Jutarnjem programu koji vam se s vremenom “uvukao pod kožu”… Zbog čega vas i dalje privlače ustajanje u četiri i nekoliko sati programa uživo?

– Volim program uživo, jer nema boljeg voditeljskog treninga. Naravno, ustajanje u četiri je izazov sa kojim se nosim kako umem. S obzirom na to da radim i u Zabavnom programu, neretko u istoj nedelji radim i Jutarnji program, a imam i snimanja šou-programa koja traju do kasnih večernjih sati. Da se zaključiti da je to naporno, jer organizam ne može da usvoji ritam, da se odmara onda kada treba i da prirodno, u određeno doba, utone u san.

* Pomažete li sagovorniku prekoputa vas kada ima tremu?

– Imam razumevanja, jer kamera neverovatno utiče na ljude. Nekada je dovoljno da nekome ponudim osmeh podrške i prijatnim tonom postavim novo, sugestivno, pitanje. Postoje i sagovornici koji sasvim izgube tok misli od treme, pa do pred kraj razgovora moram da im “nudim” odgovore na koje oni odgovaraju veoma štedljivo, sa “da” ili “ne”. Zato se uvek pripremim za razgovor, kako bih mogla da “isplivam” i iz takve situacije.

* Godinama ste se bavili takmičarskim latinoameričkim plesom i osvajali nagrade, pa ste to umeće pokazali u šou-programu “Ja mogu sve” gde ste i pevali. Priželjkujete li nov plesni izazov?

– Bili su to posebni izazovi kojih se danas rado sećam, a moram priznati da sam bila pomalo i ponosna na sebe. Naravno, nadam se novim formatima u kojima ću testirati i pomerati granice, jer čim toga nema, uistinu počnem da se “gušim” u rutini.

* Šta biste poželeli našim čitaocima u novoj 2020. godini?

Zdravlje i strpljenje, kao i da otkriju šta im donosi mir i koje navike treba da ostave iza sebe. Kako godine prolaze, uviđam da je to sve što nam je potrebno.

TETOVAŽA U ZNAKU LAVA

KADA ste na ručnom zglobu istetovirali zodijački znak Lava?

Uradila sam to u jednom trenutku u životu kada sam sebe htela da podsetim da sam snažna. Ja sam dupli Lav u horoskopu, što mi je otkrila moja ujna Olja koja prati zvezde i sve ono što mogu da nam kažu. To je zaista posebna nauka. Ja sam ispratila neke njene savete i dovoljno mi je što znam kako i u kom trenutku da iz sebe izvučem najviše – otkriva Kosjerina.

LAV I VIHOR TRČE BOJANU U ZAGRLjAJ

* KAKO su reagovali vaši sestrići Lav i Vihor kada su čuli da se udajete?

– Još su mali, pa je njihova prirodna reakcija smeh i odobravanje. Oni veoma vole Bojana i obožavaju da provode vreme s njim. Kada im odemo u posetu, trče ka vratima njemu u zagrljaj, a meni samo usput kažu: “Ćao, tetka!” – priča Dragana.

MALA RUŽA I MALI SOK

* PAMTITE li neku anegdotu sa snimanja kviza “Ja volim Srbiju”?

Nikada neću zaboraviti Okijevu domišljatost u igri asocijacije, kada je svojim takmičarima, glumicu Ružicu Sokić opisao engleskim pojmovima: Little rose and little juice (u bukvalnom prevodu: mala ruža i mali sok). Nastao je smeh, a takmičari su preveli pojmove i pogodili! – seća se Dragana kroz osmeh.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Miroslav Ilić otvorio dušu Aci Lukasu, ovako je počela njegova karijera!

Vanja A

Goca Tržan otišla na estetsku korekciju pa poručila: Kao što vidite nisam prirodno lijepa!

Vanja A

Preminuo bivši bubnjar benda “Atomsko Sklonište”

Zeljka

Ostavite komentar