Dragan Marinković Maca slomljen zbog smrti Marka Živića - BIGportal.ba
Ex Yu

Dragan Marinković Maca slomljen zbog smrti Marka Živića

Marko Živić preminuo je juče u 49. godini od posledice korona virusa

Popularni glumac, bio je omiljeni među kolegama, a njegova smrt veoma je potresla i Dragana Marinkovića Macu, koji je veoma teško podne smrt kolege.

 Rano. Prerano. Pričao si najbolje “glupe viceve”… Ispade da je Život glupi vic. Počivaj u miru, brate – napisao je voditelj Maca uz sliku sa pokojnim Markom Živićem.

Živić bio je pune tri nedelje na bolničkom lečenju, pre nedelju dana je kiseonik primao preko maske, međutim, doktori su ipak u ponedeljak morali da ga intubiraju. Dodatnu komplikaciju njegovom zdravstvenom stanju je napravila bakterija digestivnog trakta. S obzirom na to da je on pre nekoliko godina operisao rak jednjaka i želuca, bakterija je pogoršala njegovo kompletno zdravstveno stanje.  Međutim, po svemu sudeći situacija se ozbiljno pogoršala i naš glumac izgubio je bitku sa ovim opasnim virusom.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radi u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni je član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama Kad su cvetale tikve, Ne igraj na Engleze, Sviraj to ponovo, Sem, Let iznad kukavičjeg gnezda, Delirijum tremens, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada.

Marka Živića gledamo u nekoliko serijskih ostvarenja, koji se prikazuju na nacionalnim televizijama, ali i filmovima koji su aktuelni na repertoarima bioskopa u Srbiji.

Danas objavljeno

Snimanje dokumentarca o Novaku još nije završeno

Vanja A

Enis Bešlagić otkrio zašto radi u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini

Vanja A

Ljubivoje Ršumović napisao pjesmu kako je pobijedio koronu!

Vanja A

Ostavite komentar