Dr Tiodorović: Pred nama su dve alternative - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dr Tiodorović: Pred nama su dve alternative

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović izjavio za TV Prva da su sada pred nama dve alternative. Jedna je otvoriti sve, a druga zatvoriti.

Prema njegovim rečima, bilo je neophodno produžiti postojeće mere koje su na snazi, jer nije smelo da se ponovi da se napravi velika pauza između najstrožih mera. Na snazi je sada kompromisno rešenje, odnosno, kako kaže, ljudima je moralo da se vrati ono što im je neophodno za normalan život.

Jer zamislite, naveo je kao primer dr Tiodorović, da nekome pukne vodovodna cev, njemu je potreban majstor, materijal vodovodni da to popravi.

Potrebno je da dođemo do mera koje neće ugrožavati zdravlje, a to je, kako ističe, ovo kompromisno rešenje u okviru kog su zatvoreni oni objekti u kojima dolazi do najvećeg broja zaražavanja – tržni centri i ugostiteljski objekti.

“Sada imamo dve alternative. Pustiti da sve radi i rigorozno kontrolisati, a druga je zatvoriti sve, potpuno. Ali takva mera nije dala rezultat ni u mnogim evropskim zemljama”, rekao je dr Tiodorović.

Mi pokušavamo da napravimo kontrolisanu situaciju, a to je smanjiti mogućnost zaražavanja ljudi i zato su ostala zatvorena mesta na kojima se to i događa. A to su tržni centri i ugostiteljski objekti, rekjao je dr Tiodorović.

Upitan zašto kazne za kršenje mera nisu mnogo strože, Tiodorović objašnjava da je to kompleksno pitanje i dodaje da je ubeđen da zapravo velika većina građana poštuje sve mere Kriznog štaba.

Prema njegovim rečima, ako bi se sve mere koje imamo rigorozno sprovele za mesec, mesec i po dana, imali bi samo sporadične slučajeve koronavirusa.

Danas objavljeno

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Njemačka uvodi božićni lokdaun za nevakcinisane

M.

Žena teško povrijeđena na gradilištu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar