Dr Šekler: Kasno je - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dr Šekler: Kasno je

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler kaže za RTS da je kasno za kovid propusnice.

Prema njegovim rečima, najveći problemi, što se tiče pogoršanja epidemijske situacije, su ogromni skupovi, veselja, svadbe, sportski događaji, koncerti bez ikakve kontrole.

Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu, rekao je u Jutarnjem programu da se nažalost ostvaruje ono o čemu je govorio, ali se ne usuđuje da kaže da će broj još da raste.

“Kada smo se hvalili ogromnim brojem vakcinisanih i kako smo lideri u Evropi i svetu, kada su od mene tražili da komentarišem, ja sam govorio – nemojte da prođemo kao u sportu, dobro počnemo, a izgubimo na kraju. Sada se dešava vrlo slična stvar”, ističe Šekler.

Najveći problem su, kako je ocenio, ogromni skupovi, veselja, svadbe, sportski događaji, koncerti bez ikakve kontrole.

“Kovid propusnice uvedene su na nekoliko muzičkih festivala i pokazali su da to funkcioniše. Onda nisi našao za shodno da to raširiš, iskoristiš festivale kao promociju. Zagovarao sam propusnice tokom leta, a onda kada sam video da je broj prešao 2.000 – sada je kasno”, smatra Šekler.

Smatra da bi treća doza bila delotvornija ako se primi posle pet meseci.

“Apelujem na državu da vakcinacija bude omogućena nakon isteka pet meseci. Nije slučajno Izrael krenuo sa šest meseci, a onda spustio na pet meseci”, navodi Šekler.

Danas objavljeno

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

13-godišnja djevojčica poginula kod Gospića u sudaru dva automobila

M.

Ostavite komentar