DR KON SE OGLASIO POSLIJE KRIZNOG ŠTABA "Zatražili smo od vlasti uvođenje OŠTRIH MJERA, sve je na čekanju" - BIGportal.ba
Region Vijesti

DR KON SE OGLASIO POSLIJE KRIZNOG ŠTABA “Zatražili smo od vlasti uvođenje OŠTRIH MJERA, sve je na čekanju”

Korona trese region – u Srbiji je oboren rekord broja novozaraženih, ali i umrlih od korona virusa.

Krizni štab je zasjedao i razmatrao uvođenje novih mjera, ali je epidemiolog Predrag Kon otkrio da nijedna od njih, tokom sjednice, nije donesena, ne isključivši mogućnost da budu usvojene i objavljene do kraja dana, piše Blic.

– Ništa nije doneseno za sada – rekao je Kon za Mondo.

Medicinski dio je dao svoje, tražio je prilično oštro da se nešto promijeni, za sada je to na čekanju, ne znam do kada. Sve je to i pismeno poslato, dakle, mnogo toga je bilo komunikacijski već ranije. Radi se svakako o ekonomskom aspektu, proceni koja ne može da bude za medicinski dio, to i kontrola su trenutno najveći problem – rekao je on.

– Svi u medicinskom dijelu, jedinstveno, smatramo da bi trebalo ozbiljno zaoštriti i sprovođenje, i kontrolu mjera i uvođenje dodatnih mjera – rekao je on.

– Dobro su nas čuli, zna se šta smo tražili, ne mogu da kažem šta će biti doneseno jer ovo svakako zavisi od nemedicinskog dijela. Mi smo to rekli i to vrlo eksplicitno – rekao je on i objasnio da odluka o novim mjerama zavisi od više faktora.

– Ne radi se o tome da neko nešto hoće ili neće, stvar je u procjeni mogućeg za sprovesti, najboljeg u ovom trenutku i ne sumnjam da postoji dobra namjera svih da se ovo zaustavi. Što se medicinskog dijela tiče, jasno je da kontakte treba spriječiti i da treba sprovesti sve to – rekao je on.

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar