Dr Igi za dva albuma zaradio 2.000.000 maraka: Šokirat ćete se kad vidite na šta ih je potrošio - BIGportal.ba
Ex Yu

Dr Igi za dva albuma zaradio 2.000.000 maraka: Šokirat ćete se kad vidite na šta ih je potrošio

Igor Todorović, poznatiji kao Dr Igi osvojio je scenu devedesetih godina i brzo stekao nevjerovatnu popularnost.

Njegove pjesme i dalje su jedne od najslušanijih iz tog perioda, a „Oči boje duge“ važe za jednu od omiljenih publici.

Printscreen YouTube

Svojevremeno je otvoreno pričao o devedesetim godinama, svom muzičkom usponu, zaradama i brzom životu na visokoj nozi. U svojoj velikoj ispovijesti otkrio je brojne nepoznanice o sebi.

-Znaš, zbog onih koji su jedva preživljavali tih godina meni je zaista odvratno da kažem da su meni bile sjajne, ali je tako, i licemjerno je da odgovorim išta drugo. Pa, bio sam nevjerovatno popularan, keša koliko hoćeš. Živio sam lagodno i lijepo. Volio bih da se vrate, naravno! Ne u političkom, već muzičkom smislu. Mada, da se ne lažemo, ni ove dvijehiljadite nisu ni u čemu ništa bolje: mito, korupcija, prevara… Argumenti devedesetih, prijatelju!, započeo je.

Pričalo se da je od jednog albuma inkasirao 100.000 maraka, što je demantovao – bilo je mnogo više.

-Na prva dva albuma uzeo sam 2.000.000 maraka, kakvih sto soma? I da sam imao malo više pameti, uzeo bih još barem toliko. A da je imao ko da mi kaže: ‘Prikoči, čovječe’, danas bih imao barem dvadesetak gajbi pod kirijom u Beogradu. Sve je to došlo kako je i otišlo, trošio sam sumanuto brzo i sumanuto mnogo. Mlad, željan mnogo čega, samo je nebo bilo granica, započeo je Igor svojevremeno u svojoj ispovijesti.

-Moji su oduvijek bili jako skromni ljudi i nisu mi se miješali ni u šta, tutnjao sam za tri života: jahta od osam metara koja je trošila 70 litara benzina na sat, hiljadu maraka dnevno. Evo, zamisli koliko sam zarađivao kada, recimo, cijelu sezonu provedem na primorju, trošim koliko trošim, a opet se kući vratim sa 30.000 maraka u džepu. Razbijao sam se od posla, razbijao sam se od tezgi u inostranstvu, mada sam, u suštini, najviše razbijao sebe jer sam po prirodi jako skromna i tiha osoba kojoj se sve to desilo prebrzo i silovito.

Dr Igi je ispričao i kako je bilo kada je to vrijeme prošlo i kada je odlučio da se povuče.

-Ne, ja sam sasvim dobro radio sve do 2002., kada mi se smučilo sve i kada sam odlučio da se povučem. Bilo je za tih šest, sedam godina svega, od obožavateljki koje su me čekale pred zgradom ili na vratima stana i nudile brak, do anateme da sam bio ‘režimski pjevač’, mada sa tadašnjom vlašću nisam imao nikakve veze. Jednostavno, skupilo se sve, pukle su mi u međuvremenu i neke drage emotivne veze, nisu izdržale teret posla i slave, mada sam djevojkama uvijek bio vijeran. Naravno, ne kažem da nikada nisam odvojio neku djevojčicu iz publike i s njom dočekao jutro, ali to sam činio samo kada nisam bio u vezi. I onda, kada sam mislio da ulazim u neke mirnije vode, došla je ta 2003. godina, izjavio je on, prenosi Kurir.

Izvor: nova.rs

(S.B.)

Danas objavljeno

Zbog fotke Saše Kovačevića se usijale mreže

Vanja A

Zorana Pavić progovorila o teškim trenucima

Vanja A

“Novakova zgrada” opet presvučena: Kakav prelep prizor, kolosalni Đoković sija još lepše na starom mestu

Vanja A

Ostavite komentar