DPS pozvao svoje pristalice na skup 6. septembra - BIGportal.ba
Region Vijesti

DPS pozvao svoje pristalice na skup 6. septembra

U objavama na zvaničnim stranicama partije na društvenim mrežama se poziv prati porukama “nema izgovora”, “pokažimo da nas ima mnogo” i “Crna Gora prije svega”. Ista poruka je i podijeljena i na viber zajednici DPS-a

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je svoje pristalice na skup koji je planiran 6. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

U objavama na zvaničnim stranicama partije na društvenim mrežama se poziv prati porukama “nema izgovora”, “pokažimo da nas ima mnogo” i “Crna Gora prije svega”. Ista poruka je i podijeljena i na viber zajednici DPS-a.

Prije nego što je DPS zvanično poslao poziv na taj skup, na društvenim mrežama su se širili informacije o planiranom okupljanju uz zapaljive prateće poruke.

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a kada je u pitanju politički skup – na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Te mjere su se masovno kršile proteklih nedjelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama i takozvanim anti-litijama.

Prethodne sedmice policija je blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši organizovani dolasci građana spriječeni u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Sinoć su lideri opozicionih koalicionih lista pozvali građane da ne izlaze na ulice da bi se spriječili incidenti i poručili da svako ko to radi, radi protiv njihove pobjede.

Demokratska partija socijalista prethodno nije odgovorila na pitanja “Vijesti” da li će pozvati pristalice da isto urade, da li će pozvati na smirivanje tenzija.

(Vijesti.me)

Danas objavljeno

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihtera kod obale Perua

M.

Policija radi na slučaju: Ukradeni novac i mobilni telefon iz teretnog vozila “mercedes”

M.

Temperatura danas i do 39 stepeni, na snazi upozorenje

M.

Ostavite komentar