Dozvoljen ulazak državljana pet zemalja, među kojima i Srbije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dozvoljen ulazak državljana pet zemalja, među kojima i Srbije

U Crnu Goru od ponoći je dozvoljen ulazak državljanima Srbije, samoproglašenog Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije i SAD, uz negativan rezultat pi-si-ar ili Elisa testa, ne stariji od 72 časa, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Ovo tijelo je donijelo odluku da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do jedan čas poslije ponoći, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

  • U prijedlogu Instituta za javno zdravlje navodi se da je ublažavanje mjera koncipirano uvažavajući trenutni nivo obolijevanja od novog virusa korona u Crnoj Gori i zemljama okruženja, te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja – navedeno je u saopštenju.

Rezidenti SAD-a, Srbije, samoproglašenog Kosova, Albanije, BiH i Sjeverne Makedonije, kao i državljani Crne Gore koji su boravili u navedenim zemljama mogu ući u Crnu Goru ukoliko su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 časa u trenutku ulaska u zemlju.

U saopštenju je navedeno da će građani navedenih zemalja moći da uđu u Crnu Goru ukoliko u posljednjih 15 dana prije ulaska u zemlju nisu boravili u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Iz Vlade su naglasili da se obaveza posjedovanja testa ne odnosi na djecu do navršene pete godine.

Nacionalno koordinaciono tijelo je pozvalo crnogorske građane Crne Gore i strance koji borave u Crnoj Gori da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Majka pretučene curice: Otac učenice mi je psovao majku i udario me

M.

Telegram: Sputnjik V možda u Nemačkoj u junu

M.

Od rođendanske zabave do krvoprolića: U pucnjavi poginulo sedmoro ljudi, među njima i napadač

M.

Ostavite komentar