Doviciozo ide u penziju - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Doviciozo ide u penziju

Vozač Jamahe Andrea Doviciozo odlučio je da se penzioniše nakon trke za Veliku nagradu San Marina i Riminija, saopšteno je iz tima.

Biće to tačno godinu dana nakon što je postao član Jamahe.

Upravo je prošle godine Doviciozo vozio Jamahu u San Marinu, kada je Franko Morbideli prešao u fabrički tim.

Prvobitni planovi Andree Dovicioza bili su da ostane do kraja sezone u Moto GP šampionatu sa Jamahom, ali je nedavno ipak odlučio da završi karijeru u svojoj Italiji.

ZamJena za preostalih šest trka ove sezone biće probni vozač Jamahe Kal Kračlou.

“Odlučio sam da pokušam sa Jamahom jer sam snažno vjerovao u ovaj projekat i u mogućnost da se dobro radi. Nažalost, posljednjih godina Moto GP se duboko promijenio. Situacija je sada veoma drugačija, nisam se osjećao prijatno sa motociklom i nisam bio u mogućnosti da maksimalno iskoristim njegov potencijal uprkos dragocjenoj i kontinuiranoj pomoći cijelog tima i Jamahe”, rekao je Doviciozo i dodao:

“Rezultati su bili negativni, ali uprkos tome, ja to i dalje smatram veoma važnim životnim iskustvom. Kada ima toliko poteškoća, potrebno je da imate sposobnost da dobro upravljate situacijom i svojim emocijama. Nismo postigli željene ciljeve, ali je moja komunikacija sa tehničarima Jamahe i cijelim timom uvijek bila pozitivna i konstruktivna, i za mene i za njih. Odnost je lojalan i profesionalan, čak i u najkritičnijim trenucima”.

Doviciozo je u karijeri vozio za Hondu, Jamahu i Dukati, a imao je 15 pobjeda, 62 podijuma i sedam pol pozicija.

(Sportklub.rs)

Danas objavljeno

Da li je ovo najuspjelija posveta Spačeku?

Vanja A

Kraj jedne ere

Vanja A

Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo

Zeljka

Ostavite komentar