Doveo je Yugo u Ameriku, a sada ima i svoj prvi električni auto - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Doveo je Yugo u Ameriku, a sada ima i svoj prvi električni auto

Malcolm Bricklin je automobilski vizionar koji je uvek gledao preko bare u potrazi za novim proizvodima. Sada je osmislio svoj.

Bricklin je bio zaslužan za Zastavin posao stoleća koji je na kraju završio s preko 140.000 uvezenih “jugića” u SAD. Bricklin je doveo i Subaru u Ameriku, a onda je pokušao da napravi odličan posao s kineskim proizvođačem. Međutim, Chery je stigavši u Ameriku raskinuo veze s Bricklinom i krenuo svojim putem. Bricklin se tu nije pokolebao, već je nastavio da kopa dalje.

I kad su svi mislili da će se Bricklin penzionisati on nije stao, piše Index.hr. Setio se verovatno vlastitog projekta sportskog automobila (SV-1) i odlučio da ponovi stvar. U okviru svoje kompanije Visionary Vehicles odlučio je da ponudi električni model, ali na tri točka. Na tragu onoga što nude Morgan ili Polaris bio je Bricklin još 2018. godine kad je najavio novi model za 2022. godinu.

Rok se bliži, a model je navodno spreman. 3EV ima dva točka napred i jedan pozadi, ali više od 3D modela još nismo videli. Svejedno, on očekuje da će godišnje prodavati 50.000 primeraka, a trenutno objavljena cena je 25.980 USD.

Najbolje od svega je što je navodno dobavljač vitalnih delova Tesla Motors, koji se i sam zbog nestašice poluprovodnika nalazi u problemima. I da, Malcolm Bricklin je napunio 82 godine, a na penziju ne pomišlja.

Izvor: Index.hr

Foto: Visionary Vehicles

Danas objavljeno

Da li biste kupili vijetnamski automobil sa 10 godina garancije?

Vanja A

Koji automobili su najpodložniji požarima – električni, hibridni ili benzinski

V.R.

Specijalni Morgan Plus 8 GTR

V.R.

Ostavite komentar