Dotjerana Lancia Ypsilon - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Dotjerana Lancia Ypsilon

Iako je stara već 11 godina, aktuelna generacija Ypsilona je ponovo prošla kroz manje doterivanje.

Tačnije, na redu je novo ažuriranje za italijansko tržište, jedino gde je Lancia još uvek aktivna.

Fabrika doterani Ypsilon opisuje kao svoj najpovezaniji gradski automobil ikada. Pre svega, infotainment sistem od 7.0 inča je modifikovan da podržava bežični Apple CarPlay i Android Auto, dok je takođe instaliran bežični punjač za pametne telefone. Lancia je takođe prvi put ugradila kameru za vožnju unazad.

Sem toga, Lancia je ponudila novu boju nazvanu Verde Rugiada i napravila neke izmene u unutrašnjosti. Tako sada postoje plavi ukrasi na instrument tabli i panelima vrata, višebojni detalji na ručici menjača, volanu, ventilacionim otvorima i revidiranoj instrument tabli. Lancia je takođe obložila sedišta u novi materijal nazvan Seaqual Yarn, koji je napravljen od reciklirane plastike sakupljene na Mediteranu.

Ypsilon se sada nudi isključivo kao blagi hibrid, kombinujući 1,0 litarski trocilindrični benzinski motor sa 12-voltnim BSG elektromotorom i litijum-jonskom baterijom i snagom od 70KS.

Lancia Ypsilon u srebrnoj boji takođe ima neke dodatne crne akcente na prednjem grilu, okvirima logotipa i donjem braniku. Dostupna je i nova GPL Ecochic varijanta, dok serija Alberta Ferretti predstavljena 2021. takođe ostaje dostupna.

Cene za Ypsilon nove modelske godine u Italiji počinju od 13.350 evra.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Toyota Corolla najprodavaniji automobil na svijetu u 2022. godini

Vanja A

Njemački ekolozi traže od suda da zabrani proizvodnju dizelaša i benzinaca

Vanja A

Gde je sada Teslin Roadster koji je lansiran u svemir prije pet godina

Vanja A

Ostavite komentar