"Došlo je vrijeme da Iran prihvati" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Došlo je vrijeme da Iran prihvati”

Vlade Francuske, Velike Britanije i Nemačke ocenile su da je jasno da je Iran odgovoran za napade na saudijska naftna postrojenja 14. septembra.

Tri države pozvale su Teheran da pristane na pregovore o svojim nuklearnim i raketnim programa i pitanjima regionalne bezbednosti.

“Došlo je vreme da Iran prihvati dugoročni okvir za pregovore o njegovom nuklearnom programu, kao i za pitanja regionalne bezbednosti, koje uključuju njegov raketni program”, navodi se u zajedničkom saopštenju vlada Francuske, Britanije i Nemačke.

Saopštenje je objavljeno nakon sastanka francuskog predsednika Emanuela Makrona, britanskog premijera Borisa Džonsona i nemačke kancelarke Angele Merkel tokom samita svetskih lidera UN-a, prenosi Rojters.

U međuvremenu, američki predsednik Donald Tramp najavio je danas da će se osvrnuti na Iran tokom svog govora u utorak pred Generalnom skupštinom UN.

Obraćajući se novinarima tokom sastanka sa premijerom SIngapura, Tramp je rekao da je Iran pod najvećim pritiskom ikada što je, kako je naveo, posledica njegove kampanje vršenja maksimalnog pritiska uz pomoć ekonomskih sankcija.

“Mnogo stvari se dešava u vezi sa Iranom. Mnogo više nego što znate. Govoriću o tome malo sutra”, rekao je Tramp.

B92

Danas objavljeno

Podgorica: Dvije bombe bačene na kuću policajca

M.

Državna sahrana Abea uz stroge mjere bezbjednosti

M.

Još uhapšenih zbog ubistva škaljarca Jovana Vukotića

M.

Ostavite komentar