Potrebno je:
- tanke kore oko 300 gr
- 200-300 gr mrvljenog sira
- 300 ml jogurta
- 1 jaje
- malo ulja
Priprema:
Gotovu koru raširiti na sto, pa je pouljti. U dnu kore po širini staviti nekoliko kašika sira i uviti u rolnicu.
Foto: Privatna arhiva
Baka Jela je pravila od jedne kore, a vi možete staviti 3 kore jednu preko druge samo ih naprskajte uljem, pa na poslednju stavite sir.
Uvijte u rolnicu i ređajte u podmazan pleh. Isecite na dva mesta da dobijete po 3 rolata u svakom redu. U činiju sipajte jogurt, 3-4 kašike ulja i jedno žumance i izmešajte.
Prelijte pitu i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni C oko 50 min da dobro porumeni.
Iseći mlaku. Tako mekana, a tako ukusna uz čašu jogurta, divan doručak. Prijatno!