Dorajaki palačinke: Savršenstvo ukusa pahuljaste bucke - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Dorajaki palačinke: Savršenstvo ukusa pahuljaste bucke

Dorajaki (dorayaki) palačinke su tradicionalna poslastica u zemlji izlazećeg Sunca. Reč je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča – između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki pasulja i tako se služi.

Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu možete da je zamenite džemom ili čokoladnim kremom.

Vrlo lako se pripremaju, a sastojke već imate u špajzu.

Recept za fenomenalne dorayaki palačinke koje se tope u ustima

Sastojci za dorajaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 kašike vode ili mleka
2 velika jaja
1 kašika meda
1 čajna kašičica sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji

Nova.rs

Danas objavljeno

Nije za one koji broje kalorije: Novi srpski specijalitet – ćelepinje

Zeljka

Punjeni paradajz možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog

Vanja A

Cvijet pogača: Nježna kao pamuk

Zeljka

Ostavite komentar