Dorajaki palačinke: Savršenstvo ukusa pahuljaste bucke - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Dorajaki palačinke: Savršenstvo ukusa pahuljaste bucke

Dorajaki (dorayaki) palačinke su tradicionalna poslastica u zemlji izlazećeg Sunca. Reč je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča – između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki pasulja i tako se služi.

Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu možete da je zamenite džemom ili čokoladnim kremom.

Vrlo lako se pripremaju, a sastojke već imate u špajzu.

Recept za fenomenalne dorayaki palačinke koje se tope u ustima

Sastojci za dorajaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 kašike vode ili mleka
2 velika jaja
1 kašika meda
1 čajna kašičica sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji

Nova.rs

Danas objavljeno

Jogurt kolač sa voćem gotov za pola sata

Zeljka

Korijen jedne biljke pomaže kod izbacivanja šlajma

Zeljka

Rolat sa ajvarom i spanaćem

Zeljka

Ostavite komentar