Torta caprese impresionira svojim kremastim i čokoladnim punjenjem, a obožavat će je i oni koji izbjegavaju gluten
-Također je vrlo jednostavna za pripremu zbog čega se nećeš previše zadržavati u kuhinji
Torta Caprese je italijanska čokoladna torta s bademima i voćnim preljevom koju lahko možeš ispeći sama. Uz samo nekoliko sastojaka i malo ljubavi možeš dočarati ovu vrlo posebnu tortu i poslužiti je kao desert. Budući da se ukusna italijanska čokoladna torta peče bez brašna, ujedno je i bez glutena!
Recept za tortu caprese – italijansku tortu za zaljubljene
Sastojci:
- 250 g čokolade za kuhanje
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 300 g mljevenih badema
- šećer u prahu za posipavanje
- svježe maline
Priprema
- Grubo nasjeckaj čokoladu za kuhanje, rastopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu, a zatim dodaj istopljeni maslac. Smjesu dobro promiješaj.
- Odvojite bjelanca od žumanaca. Mutiti žumanca zajedno sa šećerom dok ne postanu kremasti. Smjesu mutiti dok se šećer potpuno ne rastopi.
- Dodaj smjesu od maslaca i čokolade u smjesu od žumanaca.
- Umotiti bjelanca u čvrst snijeg, a zatim ga pažljivo dodaj osnovnoj smjesi za tortu caprese.
- Dodaj mljevene bademe i dobro promiješaj tijesto. Gotovo tijesto italijanske torte za zaljubljene stavi u namašćeni i okrugli kalup (omjera 24 cm). Tortu caprese peci u zagrijanoj pećnici (ventilatorska pećnica: 180 stepeni) oko 25 minuta. Izvadi i ostavi da se ohladi.
- Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu pa ukrasi svježim malinama.
(A.Č.)
Azra.