Dončić: Nikada nisam mogao ovo da zamislim - BIGportal.ba
Košarka Sport

Dončić: Nikada nisam mogao ovo da zamislim

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić produžio je saradnju na još pet sezona, a tim povodom organizovana je konferencija za medije.

Slovenac će u tom periodu inkasirati 207 miliona dolara.

Vlasnik Dalasa Mark Kjuban prvi se obratio prisutnim i zahvalio se na prijemu u Sloveniji. On se obartio na slovenačkom, a potom upitao Dončića da li je sve rekao kako treba,

Dončić briljirao u pobjedi Dalasa protiv Filadelfije

“Hrana i vino, vino, vino, vino, vino… Bilo je prelepo”, našalio se Kjuban.

Ne krije zadovoljstvo zbog produženja saradnje sa Dončičem.

“Kada smo draftovali Luku imali smo naznake da je dobar, ali nikada nismo zamišljali da je ovoliko dobar. Fenomenalno je biti u prilici da produžite saradnju sa njim, sa igračem koji može da ima karijeru na nivou ili bolju od jednog Dirka Novickog”, dodaje Kjuban.

“Ponosan sam na njega. Izborio se sa pritiskom, vredno je radio i shvatio da je timska pobeda najvažnija. Učio sam od Novickog, Kida i Finlija šta je potrebno da bi se bio šampion i Luka to sve ima”, zaključio je Kjuban.

Potom se prisutnim obratio i Dončić.

“Još uvek ne znam šta da kažem. Nikada nisam mogao ovo da zamislim. Oduvek sam želeo da proužim saradnju sa Dalasom, nikada se nisam dvoumio. Hvala i mojim roditeljima što su me poslali u Španiju kada sam bio veoma mlad. Bilo je teško na početku, ali lakše kada sam naučio jezik”, izjavio je Dončić.

Upitan je na šta će potrošiti novac.

“Da, velika je suma u pitanju. Ali ne razmišljam o tome i još uvek nisam kupio ništa vredno. Moram prvo da razmislim o tome”, kratko je odgovorio.

Trener Dalasa Džejson Kid čestitao je Dončiću na potpisivanju novog ugovora i pozvao ga da krenu u rad u narednoj sezoni.

B92.

Danas objavljeno

Juventus u problemu – pronevjera 50 miliona evra, osumnjičen i Nedved

Zeljka

Kingsi srušili Lejkerse poslije tri produžetka, niz Atlante nastavljen

Zeljka

Đoković: Postoje mnogo bitnije stvari od sporta

Zeljka

Ostavite komentar