Donacija za dom “Rada Vranješević”: 10.000 KM od fondacije iz Švedske - BIGportal.ba
Banja Luka

Donacija za dom “Rada Vranješević”: 10.000 KM od fondacije iz Švedske

Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” ove sedmice dobiće donaciju od 50.000 švedskih kruna, odnosno oko 10.000 KM, od Fondacije “MOC Charity” iz Švedske, koja se bavi humanitarnim radom.

Sva donirana sredstva namijenjena su kupovini namještaja, hrane, odjeće i drugih potrepština za 90 djece, korisnika usluga Doma.

Sabina Irisholm iz Fondacije “MOC Charity” iz Švedske, koja je volonterka zadužena za projekte na Balkanu, kaže da na ovaj način žele pružiti pomoć osobama sa Balkana.

“Donacija je 50.000 švedskih kruna, odnosno onoliko koliko je bilo potrebno Domu, a to je namijenjeno za kupovinu odjeće za bebe, hranu….”, kazala je Irisholmova.

Dodala je da oni imaju projekte po raznim zemljama, te da se najviše pomažu djeci, a kako kaže, kada su vidjeli da je ovaj dom jedna stabilna institucija, odlučili su da im pomognu.

Zoran Radić, koji završava magisterij iz međunarodnih migracija, a koji ih je povezao sa Domom, kaže da je odmah predložio ovaj dom kada su mu se obratili iz organizacije, jer je, ističe, djeci najpotrebnija pomoć.

“Ima mnogo naših ljudi koji su porijeklom iz BiH, a koji žele da pomognu, a ponekad nema dovoljno osoba koje ih mogu povezati. Veoma mi je drago da sam pomogao”, kazao je Radić.

Ova fondacija ima dugo iskustvo sa humanitarnim projektima, a ističu da je cilj ovog projekta vjera u čovjeka, nada u život i bolju budućnost.

Danas objavljeno

Banjaluka: Do 15.00 časova glasalo 42,75 odsto birača

Vanja A

Projekat vrijedan oko milion KM: Modernizovana glavna saobraćajnica u Debeljacima

M.

“Ćevap fest” u Banjaluci narednog vikenda

M.

Ostavite komentar