Dominantna predstava Ešli Barti za prvu titulu na Rolan Garosu - BIGportal.ba
Sport Tenis

Dominantna predstava Ešli Barti za prvu titulu na Rolan Garosu

U finalu ženskog dijela Rolan Garosa sastale su se Ešli Barti i Marketa Vondrušova, a Bartijeva je posijle pobjede od 2-0 u setovima osvojila turnir.

U finalu ženskog dijela Rolan Garosa sastale su se Ešli Barti i Marketa Vondrušova, a Bartijeva je posijle pobjede od 2-0 u setovima osvojila turnir.

Bartijeva je na putu do finala Otvorenog turnira u Parizu izgubila samo dva seta dok je Marketa Vondrušova bez izgubljenog seta bila u finalnom meču.

Vodrušova je veliko iznenađenje ovog turnira, ona je trenutno plasirana na 38. poziciji na svetskoj rang listi, dok je australijska treniserka Ešli Barti 8. na WTA listi.

Prvi set je prošao u apsolutnoj dominaciji Ešli Barti. Napravila je čak tri brejka, doduše i dozvolila jedan, ali je to nije preterano ugrozilo, pošto je taj jedan brejk koji je dozvolila Vondrušovoj bio i jedini koji je Čehinja osvojila.

Drugi set je doduše bio znatno interesantniji, borba je bila ljuća, Vondrušova je počela da se budi, ali je sve to bilo premalo i prekasno. Bartijeva je došla do brejka veoma brzo, potvrdila ga na svom servisu i tada je Vondrušova poslala odgovor.

Prvo je bilo 2:1, pa 3:2, pa onda i 4:3, ali je pri rezultatu 5:3 u korist Ešli Barti iskočila je prilika da se napravi brejk i tu meč loptu Ešli nije propustila. Vondrušova je “namestila” lopticu na smeč Bartijevoj koja je osvojila najlakši poen kada je to bilo najpotrebnije i sa 6:1, 6:3, postala nova šampionka Rolan Garosa.

Danas objavljeno

Efes deklasirao Zvezdu, povreda Lojda

D

Vorli osvojila Kronplac, prva pobjeda poslije dvije godine

D

Otvorio se Jović: Nisam mogao da pričam sa Zidanom

D

Ostavite komentar