Sastojci:
Testo:
- 250 ml mleka
- 450 g brašna
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
- 15 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
Za nadev:
- 200 g sira
- 3 kašike maslina
- 2 veće jabuke
- 150 g mlevenih oraha
- šećer (količina po želji)
Za premaz:
- 1 žumance
- 2 kašike mleka
Priprema:
U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i dodati 1 kašičicu šećera. Kad kvasac nadođe sipati u činiju, dodati ostatak mleka, potom ulje, jaje i postepeno dodavati brašno kako bi napravili glatko testo. Pokriti da naraste oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Sir izdrobiti, dodati belance, a žumance sačuvati za premazivanje Masline iseći na tanje krugove. Jabuke očistiti, pa izrendati, dodati 1 kašičicu cimeta i šećera po želji. Nakon što ste odradili ovaj postupak, dodajte150 g mlevenih oraha, pa sve dobro izjednačiti.
Nadošlo testo izvadite iz činije, podelite na dva dela. Svaku obraditi rukama, kako biste dobili oblik loptice, pa pokriti kuhinjskom krpom da odstoji jedno 5,6 minuta. Za detaljno filovanje,