Sastojci za testo:
* 400gr spanaća
* 1 kašika soli
* 500gr brašna
* 2 jajeta
Sastojci za nadev:
* 200gr bukovača
* 200gr sira
* 100gr plavog sira
Sastojci za sos:
* 350ml paradajz pirea
* 2 čena belog luka
* 1 supena kašika meda
* bosiljak
* suvi začin
* biber
Priprema:
Spanać blanširati pa samleti, ubaciti u brašno u koje smo dodali jaje i so i umesiti testo.
Podeliti na dva dela pa odneti u frižider na pola sata. Sastojke za sos sjediniti i skuvati do željene gustine.
Bukovače isprižiti pa sjediniti sa sirom. Testo razvući i staviti nadev, odozgo staviti drugi deo testa pa seći oblik raviola.
Raviole kuvati u ključaloj vodi. Gotove su kada izadju na površinu. Servirati na sosu i po želji dodati bademe i parmezan.
Prijatno!
23. Februara 2021.
Domaći ravioli od spanaća punjeni gorgonzolom i pečurkama u paradajz sosu
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Svijet
“Ako nam se zamjerite, imamo odgovor koji će vas boleti”
-
Region
Snijeg u Hrvatskoj: Oluja napravila haos, auto-put Zagreb-Rijeka noćas bio pod snijegom, HAK upozorio vozače
-
Republika Srpska / BiH
Državi za PDV duguju više od 430 miliona KM
-
Svijet
Dva vojna helikoptera se sudarila u vazduhu: Poginulo deset osoba
-
Region
Pomen kod spomenika “Zašto”: Sjećanje na 16 radnika RTS-a ubijenih u NATO bombardovanju 1999. godine