Sastojci za testo:
* 400gr spanaća
* 1 kašika soli
* 500gr brašna
* 2 jajeta
Sastojci za nadev:
* 200gr bukovača
* 200gr sira
* 100gr plavog sira
Sastojci za sos:
* 350ml paradajz pirea
* 2 čena belog luka
* 1 supena kašika meda
* bosiljak
* suvi začin
* biber
Priprema:
Spanać blanširati pa samleti, ubaciti u brašno u koje smo dodali jaje i so i umesiti testo.
Podeliti na dva dela pa odneti u frižider na pola sata. Sastojke za sos sjediniti i skuvati do željene gustine.
Bukovače isprižiti pa sjediniti sa sirom. Testo razvući i staviti nadev, odozgo staviti drugi deo testa pa seći oblik raviola.
Raviole kuvati u ključaloj vodi. Gotove su kada izadju na površinu. Servirati na sosu i po želji dodati bademe i parmezan.
Prijatno!
23. Februara 2021.
Domaći ravioli od spanaća punjeni gorgonzolom i pečurkama u paradajz sosu
![Big Portal](https://bigportal.ba/wp-content/themes/bigportal/img/big-najnovija-vijest.png)
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Svijet
Haos u Francuskoj pred otvaranje Igara: Paralisana željeznica, sumnja se na sabotažu?
-
Ostali sportovi
Pozornica svijeta u “Gradu svjetlosti”na Seni: Počinju Olimpijske igre u Parizu
-
Svijet
Eksplozija u fabrici vatrometa u Bugarskoj, vatrogasci gasili požar cijelu noć
-
Svijet
Amerika i saveznici: Napadnuti smo, pokrali su nam sve tajne
-
Magazin
Ljetni Aranđelovdan: Praznik posvećen dobroti i davanju