Kada napolju zahladni i kada dođu praznici servirajte domaći keks u limenoj posudi i odmah ćete se vratiti u detinjstvo kada nas je baka čekala na vratima sa tek napravljenom poslasticom. Ovo je jednostavnija verzija jer se ne pravi od šećera i jaja, već se koriste ovsene pahuljice, banana i krem sir. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako želite da vam se kućom širi prelepi miris tek ispečenog keksa možete da dodate i cimet.
Sastojci:
- 180 g krem sira
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 banana
- 40 g putera
- 20 g skroba
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika soka od pomorandže
- malo cimeta
Priprema:
Bananu ispasirajte, pa joj dodajte puter sobne temeprature, krem sir, skrob, cimet, prašak za pecivo, sok od pomorandže i ovsene pahuljice koje ste prethodno usitnili u blenderu. Dobro sjedinite smesu, ako je previše gusta dodajte malo jogurta ili mleka, a ako je previše retka dodajte još malo mlevenih ovsenih pahuljica. Rukama oblikujte loptice i ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Malo spljoštite rukama i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.