Domaći ajvar na leskovački način – zimnica bez konzervansa - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Domaći ajvar na leskovački način – zimnica bez konzervansa

Leskovčani su naveliko poznati po dve stvari – leskovačkom roštilju i leskovačkom ajvaru. Mi vam u nastavku teksta dajemo originalni recept za ajvar koji dolazi sa juga Srbije.

Sastojci:

  • pečene paprike 12 kg
  • 1L ulja
  • 6 kašika šećer
  • 6 kašika soli

.

Priprema:

  • U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i mutiti na tihoj vatri da se sjedini.
  • Potom dodati pečenu i mlevenu papriku i dobro mešati. Počnite sa slabijim intezitetom, a potom neprekidno, na jakoj vatri, mešajte jače.
  • Za ovaj proces će vam trebati jedno sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti. Neće vam biti potreban konzervans.

Danas objavljeno

Žene koje dugo ostaju mlade imaju jednu zajedničku karakteristiku

Vanja A

Da li svakodnevno konzumirate ORAŠASTE PLODOVE?

Vanja A

Mongolski čaj se pravi se sa jednom namirnicom, a pomaže kod grlobolje i kašlja

Vanja A

Ostavite komentar