Sastojci:
– 200 ml mleka
– kockica kvasca
– jaje
– žumance
– 1,5 dl ulja
– 500 g mekog brašna
– malo šećera
– so
– kečap
– šunka
– kačkavalj
– origano
– margarin
– susam
Priprema:
U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela.
Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu.
Kifle stavljajte na pleh obložen peki papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu.
Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom s malo mleka i pospite susamom.
Na svaku kiflu stavite po kockicu ili izrendajte margarin.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!