Dom zdravlja pripremio plan za narednu sedmicu: Pogledajte termine i koje vakcine su na raspolaganju - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Dom zdravlja pripremio plan za narednu sedmicu: Pogledajte termine i koje vakcine su na raspolaganju

Dom zdravlja u Banjaluci je pripremio plan vakcinacije na vakcinalnom punktu u hali Banjalučkog velesajma za period od 9. do 14. avgusta.

U ponedjeljak, 9. avgusta, od 14 do 19 časova mogu se vakcinisati građani prvom dozom vakcina “AstraZeneka” i “Fajzer”.

U utorak, 10. avgusta, od 15 do 19 časova mogu se vakcinisati građani prvom dozom vakcina “AstraZeneka” i “sputnjik ve”.

U srijedu, 11. avgusta, od 14 do 19 časova građani se mogu vakcinisati prvom dozom vakcina “AstraZeneka” i “Fajzer”.

– Na vakcinalni punkt u hali Banjalučkog velesajma, u navedenim terminima, mogu doći sve osobe koje žele da se vakcinišu protiv virusa korona bez prethodnog zakazivanja – poručili su iz Doma zdravlja.

Naveli su da od 12. do 14. avgusta u hali Banjalučkog velesajma neće biti organizovana “Otvorena vrata” za vakcinaciju prvom dozom.

– Vršiće se revakcinacija stanovništva te će se osobe pozivati iz pozivnog centra naše ustanove i naručivati na zakazane termine za imunizaciju protiv virusa korona – objasnili su ovoj ustanovi.

Napomenuli su da se nastavlja vakcinacija protiv virusa korona na punktovima u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine.

– Najavljen je dolazak 269 građana, koji će se sljedeće sedmice vakcinisati na punktovima u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine- kazali su u Domu zdravlja uz napomenu da je napravljen raspored rada ovih lokacija.

Tako je 9. avgusta planirana vakcinacija u ambulantama Dragočaj, Potkozarje, Verići i Piskavica, a 10. avgusta u Vrbanji, Zalužanima te Mišinom Hanu.

U srijedu, 11. avgusta, planirana je vakcinacija građana u ambulantama u Srpskim Toplicama, Karanovcu, Krupi na Vrbasu i Bočcu, 12. avgusta u Aginom Selu, a 13. avgusta u Borkovićima i Bronzanom Majdanu.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Sjednica PD PS BiH održana bez prisustva poslanika iz Srpske

M.

Komite zovu na rušenje vlasti, hoće “crnogorski dogovor”

M.

Italiju pogodila serija tornada, nastale poplave

M.

1 Komentar

DUska 8 Avgusta, 2021 at 11:18 am

A zbog čega je samo Dom zdravlja ima privilegiju da vakciniše pacijente u Srpskoj ?
Pacijenti imaju pravo da biraju doktora, po Zakonu.

Odgovori

Ostavite komentar