Dom zdravlja Banjaluka: Nova organizacija rada u određenim službama - BIGportal.ba
Banja Luka

Dom zdravlja Banjaluka: Nova organizacija rada u određenim službama

Banjalučki Dom zdravlja, u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije, prilagođava svoj rad u narednom periodu sa 50 odsto kapaciteta, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

  • Svi dalji koraci biće usaglašeni sa kolegama iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.

U protekla dva mjeseca službe Doma zdravlja su zbrinjavale akutna i urgentna stanja, brinule o mentalnom zdravlju građana, obavljale savjetovalište i vakcinaciju za djecu, a od danas su pacijentima dostupne i usluge Odjeljenja za hematološku i biohemijsku dijagnostiku, Specijalističke ambulante iz ginekologije i Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

Iz Doma zdravlja navode da je za potrebe pacijenta otvorena laboratorija u Ulici vladike Platona, te da je njeno radno vrijeme od 7.00 do 14.00 časova, radnim danima.

Od danas su su dostupne i usluge Specijalističke ambulante iz ginekologije, te će, osim redovnog pregleda trudnica, započeti pozivanje i pregledi pacijentkinja sa drugom neodložnom simptomatologijom.

  • Pacijentkinje koje su redovno naručene na preglede kod određenog ginekologa dolaziće na pregled u smjenu i u terminu kada su naručene, a one koje nisu mogle doći na pregled zbog trenutne epidemiološke situacije će nakon naručivanja putem telefona biti pregledane kod ginekologa koji u tom periodu imaju slobodne termine za pregled – navode iz Doma zdravlja Banjaluka.

Radno vrijeme specijalističkih ambulanti iz ginekologije biće od 7.00 do 19.00 časova, svakim radnim danom.

Iz Doma zdravlja Banjaluka navode da će, osim stomatološke ambulante u Osnovnoj školi /OŠ/ “Ivo Andrić”, stomatološke usluge najmlađim pacijentima pružati i ambulante u OŠ “Branko Radičević” i OŠ “Sveti Sava”.

Osim djece koja su do sada koristila stomatološke usluge u OŠ “Ivo Andrić”, u ovoj školi usluge mogu dobiti i djeca iz OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”, OŠ “Јovan Јovanović Zmaj”, OŠ “Borisav Stanković” i OŠ “Desanka Maksimović”.

  • Broj telefona za naručivanje na stomatološke preglede je 066/583-653, a radno vrijeme ambulate je od 7.00 do 19.00 časova – navedeno je u saopštenju.

U OŠ “Branko Radičević”, osim djece koja su do sada koristila stomatološke usluge, ove usluge mogu dobiti i djeca koja pripadaju stomatološkim ambulantama u OŠ “Vuk Karadžić” i OŠ “Branko Ćopić”, broj telefona za naručivanje je 066/583-652, a radno vrijeme ambulante od 7.30 do 14.00 časova.

Djeca registrovana u stomatološkoj ambulanti OŠ “Sveti Sava” na preglede se naručuju putem broja telefona 066/583-655, a radno vrijeme ambulante je od 7.30 do 14.00 časova, svakim radnim danom.

  • Potrebno je da se svi pacijenti kojima je potreban pregled stomatologa naručuju putem brojeva telefona koji su istaknuti na tim ambulantama, kao i na veb sajtu naše ustanove – ističu iz Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da će se na lokalitetu Poliklinike vršiti trijaža pacijenata na samom ulazu u objekat, te da će nakon toga pacijenti biti upućivani na pregled u stomatološke ordinacije, u zavisnosti od stepena hitnosti pregleda.

“Pacijenti za pregled treba da se naručuju za njega, čime ćemo osigurati manje zadržavanje u čekaonicama, a time i manje gužve. Brojevi telefona za naručivanje pacijenata na preglede u stomatološkim ambulantama su 051/247-362, 051/247-342, 051/247-341, 051/247-334 i 065/697-537”, navode iz Doma zdravlja.

Pregledi i pružanje usluga pacijentima u specijalističkim ambulantama za ortodonciju biće vršeni tako da će medicinsko osoblje pozivati i naručivati pacijente i zakazivati im termine za usluge.

U saopštenju je navedeno da će specijalističke pedijatrijske ambulante raditi u ustaljenom režimu rada, odnosno u dvije smjene, svakim radnim danom.

I Savjetovalište za djecu radi na uobičajen način tako što roditelji naručuju djecu na sistematske preglede, kao i na redovne vakcinacije.

U Centru za vakcinacije sačinjeni su spiskovi djece koja, zbog novonastale epidemiološke situacije, nisu uspjela da dobiju vakcine, te će od danas biti pozivana.

Iz Doma zdravlja Banjaluka ističu da će u narednih nekoliko dana napraviti plan pozivanja djece za sistematske preglede za upis u školu, sa kojim bi započeli u ponedjeljak, 18. maja.

“Ispred svakog objekta naše ustanove, medicinsko osoblje će pacijentima kojima je potrebna usluga uzimati epidemiološke anamneze – mjeriti tjelesnu temperaturu, a obavezno je da pacijenti nose zaštitnu opremu /zaštitne maske i rukavice/, a sve u svrhu sprečavanja širenja virusa korone”, poručili su iz banjalučkog Doma zdravlja.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 24.01.2022.godine

Vanja A

U nedjelju obustava saobraćaja u centru Banjaluke

M.

Danas prva i treća doza Fajzera: Nervoza u redu na vakcinalnom punktu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar