Dom naroda PSBiH danas donosi finalnu riječ o bužetu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dom naroda PSBiH danas donosi finalnu riječ o bužetu

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas će održati sjednicu na kojoj će biti riječi o izvještaju Zajedničke komisije oba doma parlamenta o postizanju identičnog teksta zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine.

Zajednička komisija za usaglašavanje teksta Zakona o budžetu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, usaglasila je u ponedjeljak tekst na način da u dalju parlamentarnu proceduru bude upućena verzija koja je ranije usvojena u Domu naroda parlamenta BiH, a što je Predstavnički dom podržao.

Prema poslovnicima domova, ukoliko i Dom naroda PSBiH usvoji Izvještaj Zajedničke komisije, Zakon o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu smatraće se donesenim.

Ukupan iznos ovogodišnjeg budžeta je 1,8 milijardi KM, od čega je 996 miliona KM planirano za finansiranje institucija Bosne i Hercegovine, dok je ostatak planiran za servisiranje vanjskog duga.

Delegati bi se na šestoj hitnoj sjednici Doma naroda trebalo da se izjasne i o davanju saglasnosti za nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora.

Početak sjednice zakazan je za 12 sati.

(Klix)

Danas objavljeno

Izbori u Brazilu: Bolsonaro ili Lula?

M.

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Ostavite komentar