Dolivanje goriva se vraća u F1 - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Dolivanje goriva se vraća u F1

Šefovi F1 timova su na prijedlog Žana Tota uzeli u razmatranje povratak dozvole dolivanja goriva u boksu, koje bi moglo da stupi na snagu već od 2021. godine.Dolivanje goriva se vraća u F1

Šefovi F1 timova su na prijedlog Žana Tota uzeli u razmatranje povratak dozvole dolivanja goriva u boksu, koje bi moglo da stupi na snagu već od 2021. godine.

Pravila za 2021. godinu se uveliko sastavljaju, a pored tehničkog pravilnika razmatraju se izmene i određenog dela onog sportskog pravilnika kako bi se trkanje poboljšalo i gledaocima sve bilo interesantnije.

Govoreći za britanske medije na Silverstonu prvi čovek FIA rekao je da postoje određeni predlozi koji timovi moraju razmotriti a jedan od njih je svakako da se ponovo vrati dolivanje goriva na trci.

Još 2010. godine ovo pravilo je ukinuto, jer su timovi želeli da smanje troškove kao i da povećaju bezbednost na stazi.

“Lično, ja bih voleo da se dolivanje goriva ponovo vrati, ali sam srećan ako vidim da će timovi ponovo diskutovati o tome. Sada su bolidi preteški. Zbog toga se vodi ova dikusija. Forsiram da se uradi ova analiza, jer bi tako na startu imali lakše bolide a onda oni u budućnosti mogu biti i manji”, kazao je Žan Tot.

Dok sve promene pravila podrazumevaju smanjenje troškova, u prvi mah vraćanje dolivanja može značiti i povećanje jer bi timovi morali da kupe novu opremu.

“Kada čujem da će ova promena biti skupa odmah se nasmejem. Kada vidim veličine svih motorhomova ne mislim da će cena ove opreme ubiti timove”, dodao je predsednik FIA-e.

Danas objavljeno

Istorijski broj 1: Novak Đoković

Zeljka

NBA Ol star veče: Tim Lebron bolji od Durent tima, Janis i Kari impresivni

Zeljka

Večeras je Ol-star spektakl – Jokić starter u Lebronovom timu

V.R.

Ostavite komentar