"Dolazi cunami omikron" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Dolazi cunami omikron”

Velika Britanija suočava sa se tako velikim talasom omikron soja koronavirusa da dve doze vačine neće biti dovoljne da bi se on zaustavio.

Na to je upozorio britanski premijer Boris Džonson i najavio ubrzanje programa za davanje dodatnih doza vakcina.

“Svi koji ispunjavaju uslove, stariji od 18 godina, imaće priliku da dobiju buster doze u Engleskoj pre Nove Godine”, poručio je Džonson.

Obraćajući se nekoliko sati nakon što su vladini naučnici podigli nivo upozorenja na korona virus na četvrti nivo, na skali od pet nivoa, Džonson je rekao da mora da se ubrza program davanja buster doza jer naučnici još ne znaju da li je omikron soj manje ozbiljan od ostalih sojeva, prenosi Rojters.

“Cunami omikron dolazi. I ja se plašim da je sada jasno da dve doze vačine jednostavno nisu dovoljne da daju nivo zaštite koji nam je svima potreban”, rekao je Džonson.

Džonson je rekao da su naučnici svesni da je omikron mnogo prenosiviji i poručio da bi “talas tog soja”, koji bi prošao kroz populaciju, koja nije dobila dodatnu dozu vačine, doveo do tako velikog broja hospitalizovanih da bi se Nacionalna zdravstvena služba borila da izađe na kraj.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar