Dolazi Bigster, veliki SUV iz Dacije - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Dolazi Bigster, veliki SUV iz Dacije

Ako ste mislili da Dacia neće ići dalje od trenutne game, prevarili ste se. Dolazi Bigster, veliki SUV još većih očekivanja.

Korak veći od Dustera, Bigster na velika vrata dolazi u narednih nekoliko godina. A kada se pojavi će svojim dimenzijama, posebno dužinom od 4.6 metara, direktno napasti širok spektar od kućnog Nissana X-Trail pa sve do Škode Kodiaq.

Moćnog izgleda, Bigster se ističe i novim dizajnom, dosad neviđenim u gami. Gotovo amerikanizovanog izgleda sa futurističkim svjetlima, masivnim plastičnim oblogama i povećim točkovimaa ostavlja siguran utisak. No u sljedeće četiri godine, koliko je ostalo do lansiranja, Bigster će se vjerojatno primiriti. Zato će novi logotip vjerojatno ostati.

Logično, obećanoj prostranosti u kabini može se vjerovati, kao i mogućnosti da se ponudi treći red sjedišta. Postavljen na CMF-B platformu koju koriste manji modeli u koncernu, Bigster će, po svemu sudeći, udomaćiti i bar jedan plug-in hibridni pogon.

U svakom slučaju, Bigster je nakon jeftinog električnog modela još jedna iznenađujuća novost iz Dacije koja će rumunskoj firmi obezbijediti mirnu budućnost.

Izvor: index.hr/Nezavisne

Danas objavljeno

Punjenje baterija za samo pet minuta bi moglo da ojača tržište električnih automobila

D V

Nijemci će u komadu premjestiti cijeli most dugačak jedan kilometar

D V

Gran Turismo 7 odložen za 2022. godinu

D V

Ostavite komentar