28. Januara 2022.

Dolazak Tesle Cybetrucka ponovo odložen

Big Portal

To naravno znači da nema ništa od više puta najavljivanog Cybetruck električnog kamioneta, jer će se firma fokusirati na aktuelne fabrike u Kaliforniji i Kini i početak proizvodnje u novim pogonima u Teksasu i Nemačkoj.

„Ove godine neće biti predstavljanja novih modela“, rekao je Mask. „To ne bi imalo smisla.“

Takođe je dodao da je kompanija fokusirana na optimizaciju dostupne količine kompjuterskih čipova koja je ograničena, a radi se o komponentama koje upravljaju osnovnim funkcijama vozila, kao što su električna sedišta, prekidači za podizače stakala i slično. Po njemu uvođenje novih modela i složenosti redukovalo bi potencijal po pitanju obima proizvodnje.

Cybetruck, Tesla Semi i Optimus

Mask je rekao da kompanija nastavlja a radi na planiranju i inženjeringu vezanom za Cybetruck i Tesla Semi električni „šleper“, kao i Roadster i Teslin robot pod imenom Optimus.

Međutim, kada je reč o prodaji noviteta, to će doći kada se bude povećao Teslin obim proizvodnje. „To će zavisiti od toga da li ćemo moći da proizvedemo više ili manje“, dodao je on.

Model 2? Ništa od njega za sada

Mask se takođe osvrnuo na to da nema planova u vezi s jeftinijim modelom Tesle, koji su neki unapred nazvali Model 2.

„Trenutno ne radimo na automobilu od 25.000 dolara“, rekao je šef Tesle. „U nekom trenutku hoćemo, ali trenutno imamo dosta toga što treba da zvaršimo, iskreno čak previše.“ On je takođe sugerisao da je robotaksi bolji način da se redukuju troškovi transporta nego jeftiniji elektromobili.

Mask je takođe sugerisao da Tesla ima problema da Cybetruck učini dostupnim dok ga u isto vreme oprema novim tehnologijama.

Nova tehnologija za Cybetruk podiže cenu

„Mnogo je nove tehnologije namenjene Cybetrucku, za koju će biti potrebno neko vreme za implementaciju. Tu je i i pitanje koja će biti prosečna cena Cybetrucka i do koje mere će on biti priuštiv“, rekao je Mask, dodavši da se nada da će kamionet dostići prodaju od 250.000 jedinica godišnje.

Cybetruck je inicijalno bio predviđen za lansiranje krajem 2021., sa startnom cenom od 40.000 dolara. Šef Tesle je takođe rekao da očekuje da Teslina vozila poseduju sistem potpune autonomne vožnje ove godine. Po njemu, vozači će biti tu da preuzmu volan po potrebi. Da mu verujemo na reč?

„Bio bih šokiran da ne uspemo da ostvarimo potpunu autonomnu vožnju ove godine, koja je bezbednija od vožnje koju obavlja čovek.“

Broj self-driving beta Teslinih vozila u SAD se povećao na gotovo 60.000, što je veliki skok u odnosu na nekoliko hiljada s kraja septembra. Tesla testira unapređenu verziju softvera za automatizovanu vožnju na javnim putevima, ali je naglasio da dotična tehnologija vozila ne čini u potpunosti autonomnim.

Vrele Gume

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare