Doktor Tiodorović: Ne mogu ja da ih motivišem - BIGportal.ba
Region Vijesti

Doktor Tiodorović: Ne mogu ja da ih motivišem

Epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, izjavio je da kompanja za vakcinaciju sada mora da bude usmerena ka mladima.

Kako objašnjava, motivacija te populacije ne može da se zasniva samo na isticanju očuvanja zdravlja. “Kod njih motivacija može da bude samo putovanje, učešće na muzičkim spektaklima ili sportskim događajima”, rekao je Tiodorović, za novi broj nedeljnika NiN.

On je naveo da je u grupaciji od 16 do 25 godina starosti samo 17 odsto vakcinisanih, a od 25 do 35 godina oko 30 odsto.

Tiodorović je naveo da je pomogao organizatorima Egzita da naprave bezbednosni program, ističući da su “oni to uradili na svetskom nivou: predviđeno je da vakcinisani slobodno ulaze, a da svi ostali ili imaju PCR ili brzi antigenski test”.

Prema njegovim rečima, potrebna je i vršnjačka kampanja.

“Ne mogu ja da ih motivišem, potrebno je da to bude neko njihovog uzrasta. Imamo takve primere i potrebno ih je prikazati, ali ne na vestima već na nekom prikladnom programu koji je njima zanimljiv”, naglasio je Tiodorović.

On je rekao i da bi vakcinacija morala da bude obavezna za zdravstvene radnike, kao u Italiji, jer ne smeju da budu ni oni ugroženi, baš kao što ne smeju da budu ni izvor infekcije i da predstavljaju opasnost za pacijente.

“Takođe, ako hoćemo da brinemo o sigurnosti i bezbednosti zemlje, trebalo bi da budu vakcinisani i pripadnici vojske i policije, što su uradile mnoge zemlje, mada to ne objavljuju”, naveo je Tiodorović.

Danas objavljeno

Okružni sud u Banjaluci donio odluku: Potvrđena optužnica protiv Džombića

M.

Nisu se stekli uslovi za povratak Srba u institucije BiH

M.

Zoran bježao od vatre, pa pokušao da se spase u Vrbasu, vatrogasci našli tijelo nakon 20 dana

M.

Ostavite komentar