Doktor o ministru: I ja bih se družio sa starleticama s martinijem u ruci, ali... - BIGportal.ba
Region Vijesti

Doktor o ministru: I ja bih se družio sa starleticama s martinijem u ruci, ali…

Doktor primarne zdravstvene zaštite iz Rijeke odgovorio je na kritike koje je na račun porodičnih lekara uputio hrvatski ministar zdravlja.

On je za hrvatske medije rekao da su riječki epidemiolozi opterećeni, ali da ćute, rade i trude se te da ne plaču po medijima.

On je, kako prenosi Index.hr, zapravo reagovao na kritike ministarstva zdravlja Hrvatske koje je prozvalo porodične lekare nakon što se deo pacijenata požalio na njihovu nedostupnost.

“Reakcija ministra zdravlja je neprimerena i nezabeležena u medijskom prostoru u zadnjih nekoliko godina, što pokazuje njegovu nervozu i sve težu kontrolu nove situacije. Dostupni smo koliko možemo biti jer imamo sve više zadataka i obaveza prema drugim sistemima i normalno je da će biti sve manja ili teža naša dostupnost, pogotovo sad u vreme novog talasa pandemije uz početak sezone vakcinisanja protiv gripa”, rekao je taj doktor .

On je rekao da su oni, zbog procedura koje moraju da ispoštuju, jednostavno preopterećeni, a zatim je pokazao statistiku vezanu samo za svoju ordinaciju.

“Izvukao sam za moju ordinaciju podatke od izbijanja epidemije, od marta do danas ordinaciju je kontaktiralo preko 15.000 pacijenata, javili smo se na 3.554 telefonskih poziva sestra i ja, evidentirali smo i odgovorili na 2.868 mailova. Od svih tih primljenih pacijenata na pregled, dakle od 15.000, uputio sam na daljnju obradu samo 944 pacijenta, što je samo 6 posto. Ti podaci u proseku vrede za bilo kog porodičnog lekara u Hrvatskoj. Ne znam šta bi se desilo s bolnicama da im umesto 6 prepustimo 10 posto”, dodaje.

Taj doktor je ministru zdravlja poručio da bi se i on družio sa starleticama, ali ne stigne jer radi.

“Možemo preuzeti što god neko zamisli, ali svaki dalji korak u opterećenju vodi sve manjoj dostupnosti. Bolnice su se zatvorile, mi čuvamo sistem bolnicama, zadržavamo 93% pacijenata na našoj razini da se masa ljudi ne slije u bolnice, ali to očigledno nije dovoljno. I ja bih se družio sa starleticama s čašom martinija u ruci, ali nemam kad, moram brinuti o pacijentima”, zaključio je on.

Danas objavljeno

Šta piše u dokumentu koji će se razmatrati na posebnoj sjednici NSRS

M.

Osumnjičen da je seksualno zlostavljao djevojčicu (13)

M.

U Pitsburgu se srušio most, ima povrijeđenih ljudi

M.

Ostavite komentar