Doktor i sestra iz Obrovca hit su na društvenim mrežama, ovo su najbolje šale - BIGportal.ba
Ex Yu Magazin

Doktor i sestra iz Obrovca hit su na društvenim mrežama, ovo su najbolje šale

NA PRIČU o obrovačkom doktoru iz susjedne Hrvatske, Goranu Jusupu, koji je izgubio oko hiljadu pacijenata u pola godine te zaposlio navodnu medicinsku sestru Veroniku Pecolaj, za koju je potvrđeno da nema licencu za rad, dobar dio Balkana reagovao je – šalom.

Društvene mreže užarile su se od memea i screenshotova, iako situacija zapravo nije smiješna. Ali ovo je naša stvarnost u kojoj ni najbizarnije priče ni opasne situacije više ne iznenađuju.

Goran Jusup je bio odličan doktor i sjajan čovjek za društvo, koji je obožavao svoju porodicu, suprugu i dva sina. Međutim, život ponekad zamiješa karte toliko snažno da čovjek iz špila više ne može izvući pravu, koju god da izabere.

Goranu se nanizalo onih loših. Brak mu se raspao 2010., već je bio u vezi s medicinskom sestrom iz obližnjeg Kruševa s kojom će ga pet godina poslije rastaviti tragedija, a multipla skleroza, koju je liječio negiranjem, snažno je napredovala.

Osamio se, zapustio, čak i izolovao. Poput ljubavnih, popucale su i sve njegove prijateljske i životne veze. Uspostavio je samo jednu novu, s Veronikom. Našao se nekako s duševno bolesnom osobom sa smanjenim intelektualnim sposobnostima.

Prije Obrovca je dr. Jusup radio u jednoj zagrebačkoj bolnici, ali sestra se ne može sjetiti u kojoj tačno. Zna da je stažirao na odjelu traumatologije i valjda mu je otad ostala doktorska strast šivati male rane kakvih su ambulantno liječili mnogo.

Uostalom, pogledajte video pa prosudite sami:

Posted by Megatroll Split on Thursday, April 25, 2019

https://twitter.com/savotnjak/status/1121422569993908229?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1121422569993908229&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fclanak.aspx%3Fid%3D2081208

I see dead country…

Posted by Ja Zmaj on Friday, April 26, 2019

 

Danas objavljeno

Megan Foks se razvela

Vanja A

Estrada će se dobro opariti za novogodišnju noć!

Vanja A

Kako se ljudi ne otruju kad popiju zmijski otrov?

Vanja A

Ostavite komentar