"Dokrajčio nas je izostanak osmišljene upotrebe Jokića, Bjelice, Micića i Milutinova" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Dokrajčio nas je izostanak osmišljene upotrebe Jokića, Bjelice, Micića i Milutinova”

Najpoznatiji košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović prokomentarisao je neuspeh Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

“Orlovi” su pod vođstvom Aleksandra Đorđevića bili tek peti na Mundobasketu, iako je Srbija imala na papiru jedan od najjačih ekipa u novijoj istoriji.

“Ne bih da ulazim u detalje i da pravim preterano stručnu analizu razloga kraha i osvajanja tek petog mesta zato što se time nije bavio niko drugi, pa neću ni ja. Ipak ću reći nekoliko stvari koje su bile pogubne po nas. Iz mog ugla, a smatram se i te kako stručnim, previše kompromisa napravljeno je oko sastava tima, što je dovelo do potpuno neadekvatne strukture ekipe sa svega četiri beka. Dalje, dokrajčila nas je činjenica da je potpuno izostala ključna maksimalna i strateški osmišljena upotreba naših najboljih igrača – mislim na Jokića, Bjelicu, Micića, a verovatno i Milutinova. No, to je prošlost, iako ostaje žal za nikada lakše dostižnim svetskim zlatom”, rekao je Ražnatović za “Sport klub”.

Srbija kreće u novu eru, sa Igorom Kokoškovom na mestu selektora.

“Igor je sjajno rešenje i drago mi je što je uspeo da dobije saglasnost svog kluba i NBA lige za prihvatanje tog posla. To ni najmanje nije jednostavno. Stil igre će svakako zavisiti od igrača koje bude imao na raspolaganju, tako da nije moguće odgovoriti generalno na to pitanje. Ne verujem da će se stil igre u prozorima podudarati sa stilom igre na kvalifikacionom turniru, imajući u vidu potpuno različite sastave ekipe”.

Danas objavljeno

Marej objašnjavao Bulsima kako da čuvaju Jokića

Zeljka

Pirlo i dalje veruje u “Skudeto”

Zeljka

Vajda uz Đokovića u Parizu: Ovo je Novakovo vrijeme

Zeljka

Ostavite komentar