"Đoković nije imao problem sa laktom, već sa glavom" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Đoković nije imao problem sa laktom, već sa glavom”

Bivši deveti teniser Mark Rose dao je svoje mišljenje o povredi koja je usporila karijeru Novaka Đokovića.

Đoković je, posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine, doživeo brojne probleme, uključujući i povredu lakta, te morao da napravi pauzu od tenisa.

Švajcarac nije rekao da je Novakova povreda bila lažirana, ali nije smeo da istakne nju kao ključni problem za lošu formu i pad na rang listi srpskog tenisera.

“Ne želim da umanjim značaj njegove povrede, ali ta operacija je bila prilično anegdotična. On je bio samo senka starog sebe iz drugih razloga. Đokovićev problem između juna 2016. i maja 2018. nije bio u njegovom laktu, već u njegovoj glavi. Postojalo je vreme gde kada on nije više želeo da radi, trenira i jede”, rekao je Rose za “Le Temps”.

On je Novakov uspeh i povratak na vrh pripisao Marjanu Vajdi.

“U tim trenucima novi treneri, Agasi i Šćepanek, nisu mogli mnogo toga da promene. Đoković može da se zahvali Vajdi, njegovom višegodišnjem treneru, sa kojim je ponovo počeo da radi u aprilu 2018. On poznaje Novaka bolje nego iko drugi i znao je kako da ga vrati na pobedničku stazu. Retko je da igrač celu karijeru provede sa trenerom sa kojim je počeo. Đoković je u jednom trenutku morao da proba sa nekim drugim, ali kada je završio sa tim iskustvom vratio se onome kojg najbolje poznaje”, dodje Rose.

Švajcarac je za Slovačkog teniskog stručnjaka imao samo reči hvale, a pomenuo je i Pepea Imasa.

“Marjan Vajda je dobar i opušten lik. Kada se on vratio znao je šta treba da uradi. Nije bila tajna da će se vratiti samo ako guru (Pepe Imas) ode. On se vratio u Novakov tim, a Novak se vratio radu”.

I dalje je nepoznato kada je tačno Đoković vratio “glad” za pobedama i kada se desio prelomni trenutak, ali Rose ima svoj “pik”.

“Za mene, glavni momenat njegovog povratka je poraz od Čekinata na Rolan Garosu. Đoković je bio besan i neraspoložen tokom konferencije za medije i tada sam pomislio – evo je, vratila mu se ta vatra u očima”, zaključio je Švajcarac.

Danas objavljeno

De Minor čeka Krajinovića ili Zvereva

Vanja A

“Ako moram da izaberem, Đoković je najbolji – na svim podlogama”

Vanja A

Kraj godine za Halanda?

Vanja A

Ostavite komentar